Investiții UE de 263 milioane de euro în proiecte de infrastructură energetică

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Investiții UE de 263 milioane de euro în proiecte de infrastructură energetică

Statele membre ale Uniunii Europene au acceptat propunerea Comisiei Europene de a investi 263 milioane de euro într-o serie de proiecte cheie pentru infrastructura energetică europeană, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Cea mai mare parte a acestor investiții va merge spre susținerea construcției unei infrastructuri în domeniul gazelor naturale în regiunea Mării Baltice și  pentru sprijinirea sectorului electricității din întreaga Europă.

Un număr de nouă proiecte, niciunul din România, au fost selectate în urma unei proceduri de depuneri de propuneri în cadrul facilității ‘Conectarea Europei’, scrie Agerpres. „O infrastructură energetică bine conectată este esențială pentru realizarea Uniunii Energetice. Acest sprijin de la UE va ajuta la acoperirea golurilor existente în infrastructura energetică, ceea ce ne va permite să realizăm o piață energetică europeană conectată. Acest lucru este necesar pentru a întări securitatea aprovizionării energetice și a utiliza mai eficient resursele energetice”, a declarat comisarul european pentru Energie, Arias Cańete.

Despre cele nouă propuneri selectate pentru finanțare, citiți pe Agerpres


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *