Investițiile în sistemele de distribuție a gazelor naturale, realizate în proporție de 98% în 2020

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Investițiile în sistemele de distribuție a gazelor naturale, realizate în proporție de 98% în 2020

Investițiile planificate în sistemele de distribuție a gazelor naturale au fost realizate în proporție de 98%. Transgaz, operatorul de transport și de sistem și  operatorii de distribuție gaze naturale  au realizat investiții în valoare totală de 1,7 miliarde lei, în 2020, a constatat ANRE, în urma monitorizării.

În sistemul național de transport al gazelor naturale au fost realizate în anul 2020 investiții în valoare totală de 1,249 miliarde lei, din care 809 milioane lei din fonduri proprii ale operatorului de t ransport și de sistem – SNTGN Transgaz SA și cca. 440 milioane lei din fonduri europene. Conform informațiilor transmise de operator, acesta va finaliza investițiile din fonduri proprii în valoare de 555 milioane lei până la data de 31 octombrie anul curent, astfel încât să realizeze planul de investiții pentru anul 2020 integral, se precizează într-un comunicat transmis de ANRE.

Lucrările de investiţii au avut în vedere, în principal, extinderea sistemelor pentru racordarea de noi consumatori, precum și modernizarea şi dezvoltarea în scopul asigurării funcționării sistemelor în condiţii de siguranţă, eficienţă şi fiabilitate în conformitate cu standardele de performanță aprobate.

În tabelul de mai jos se prezintă situaţia detaliată pentru fiecare operator.

Cadrul de reglementare obligă operatorii să realizeze investiții în sistem în valoare de cel puţin 95% din valoarea totală a acestora cuprinse în planul anual de investiţii aprobat de ANRE pentru anul respectiv, cu posibilitatea de recuperare a investițiilor întârziate. Neîndeplinirea acestei obligații constituie contravenție care se sancționează cu amendă din cifra de afaceri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *