Investitori coreeni, interes major pentru producția de energie electrică din România. AKEDA, Hyunday- Power Systems și BKB vor să facă o centrală pe gaze la Mintia. Siwoo Chung, CEO BKB: Nu cerem garanții de la statul român

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Investitori coreeni, interes major pentru producția de energie electrică din România. AKEDA, Hyunday- Power Systems și BKB vor să facă o centrală pe gaze la Mintia. Siwoo Chung, CEO BKB: Nu cerem garanții de la statul român
  • Consorțiul vrea să se asocieze cu CE Oltenia în proiectele de centrale pe gaze și parcuri fotovoltaice

Suntem interesați să investim în producția de energie electrică din România, a declarat Siwoo Chung, Președintele BKB Energy, cu ocazia unei conferințe de presă, organizată după o vizită tehnică în România și întâlniri cu ministrul Energiei și conducerea CE Oltenia.

Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile AKEDA, Hyunday- Power Systems și BKB, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia  într-o centrală electrică în ciclu combinat și într-un parc fotovoltaic și, de asemenea, să se asocieze cu CE Oltenia în proiecte de centrale pe gaze și parcuri fotovoltaice.

Am depus deja o ofertă neangajantă pentru a prelua activele termocentralei Minitia, unde știm că există o procedură de privatizare. Dacă vom merge mai departe, de executarea proiectului se va ocupa Hyundai. Mintia are angajați cu experiență și este foarte posibil să angajăm oameni de acoclo. Pe parcursul investiției, vom fi preocupați în special de dezvoltarea regiunii. Dorim să construim o centrală pe gaze în ciclu combinat de 1.000 MW. Costurile cu acest proiect se ridică la 1,3 miliarde de dolari, potrivit estimărilor noastre, a precizat Siwoo Chung, CEO al BKB.

Consorțiul coreean a trimis o ofertă neangajantă pentru a deveni partener al CE Oltenia într-una dintre companiile de proiect care va construi două capacități noi pe gaze, la Turceni și Ișalnița.

Președintele BKB Energy a subliniat că vor cere garanții din partea statului: Nu am spus nicio secundă de garanții. Noi nu cerem garanții. Este 100% finanțare din partea noastră.

Săptămâna trecută, oficialii consorțiului coreean au făcut deja vizite, atât la Mintia, cât și la Paroșeni,  la cele patru centrale al CE Oltenia. Delegația a fost primită și de ministrul Energiei, Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *