Investitorii de la EDPR s-au întânit cu premierul Ciucă. Au anunțat investiții într-o producție suplimentară de 1.000 de MW, subliniind că e nevoie de un cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Investitorii de la EDPR s-au întânit cu premierul Ciucă. Au anunțat investiții într-o producție suplimentară de 1.000 de MW, subliniind că e nevoie de un cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte
  • EDP mobilizează echipe și resurse în răspuns la situația umanitară de urgență din Ucraina

”Guvernul susține accelerarea eforturilor, la nivel național, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei și sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, le-a spus prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, investitorilor de la EDP Renewable, în cadrul unei întâlniri la Palatul Victoria.

Reprezentanții grupului EDP Renewable, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, și cu proiecte de energie regenerabilă în România,  au menționat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.  Grupul a anunțat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eoliene.

EDP a anunțat astăzi, printr-un comunicat, că mobilizează resurse și echipe în diferite zone geografice, inclusiv în România, pentru a pune în aplicare un pachet de măsuri și a oferi asistență umanitară în răspuns la situația de urgență generată de conflictul din Ucraina. Pe termen imediat, ajutorul se adresează diferitelor organizații care se află în prima linie de sprijin pentru victime, cum ar fi Crucea Roșie și Doctors of the World, și implică printre altele, donarea de bunuri esențiale și ajutor financiar direct.

Datorită prezenței pe care compania o are în România, Polonia și Ungaria, EDP a menținut, de asemenea, un contact regulat cu autoritățile locale și va oferi sprijinul necesar comunităților din apropierea graniței cu Ucraina. Aceste eforturi de colaborare vizează abordarea celor mai presante dificultăți cu care se confruntă refugiații, prin achiziționarea de alimente, medicamente și structuri de sprijin.

Aceste inițiative vor fi completate de mai multe acțiuni interne care au fost lansate de voluntarii EDP, și include angajații, clienții și partenerii din diferitele țări în care EDP este prezentă, pentru a oferi ajutoare vitale, oferind astfel un răspuns concertat la principalele nevoi identificate de cei de pe teren.

„Urmărim evenimentele actuale cu mare tristețe și îngrijorare, în special pentru oamenii nevinovați care suferă ca urmare a războiului din Ucraina. De aceea, ne mobilizăm echipele și resursele pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor imediat și vom continua să evaluăm toate măsurile pe care le putem lua pentru a obține ajutor pentru cei care au acum cea mai mare nevoie de el”, menționează CEO-ul EDP, Miguel Stilwell d’Andrade.

În plus față de acest pachet de măsuri urgente, EDP promovează un front de sprijinire a refugiaților din Portugalia și din alte țări în care compania este prezentă, ce implică cazarea temporară a refugiaților ucraineni și furnizarea de energie centrelor de primire a refugiaților. EDP intenționează, de asemenea, să creeze oportunități de angajare și să sprijine predarea limbilor locale refugiaților din diferite părți ale Europei în care sunt găzduiți, prin intermediul parteneriatelor pe care le are compania pentru programul de voluntariat.

EDP dorește, de asemenea, să implice și alte arii ale societății pentru a sprijini populația ucrainiană. În acest scop, compania va organiza un weekend de solidaritate la Fundația EDP / MAAT din Lisabona și o licitație de artă promovată de Fundația EDP ce va avea contribuții din partea artiștilor parteneri – în ambele cazuri, veniturile vor fi utilizate pentru a sprijini refugiații.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.