Investitorii se mobilizează. Monsson Trading face donații în echipamente medicale de 140.000 euro

Publicat pe Categorii Business, CSR, Esential, Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Investitorii se mobilizează. Monsson Trading face donații în echipamente medicale de 140.000 euro
  • Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading: Să punem cu toții umărul în așa fel încât să pregătim spitalele din România să fie cât mai bine echipate în lupta cu pandemia COVID-19

În situații grele, investitorii se mobilizează și fac donații. Monsson Trading, unul dintre liderii pieței de energie din România, furnizor și trader de electricitate și gaze naturale, face două donații în echipamente medicale în valoare totală de aproximativ 140.000 de euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Monsson Trading donează Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța două aparate de ventilație mecanică în valoare de circa 80.000 euro. Cele două ventilatoare de înaltă tehnologie sunt produse de gigantul General Electric (GE). De asemenea, compania a pregătit o donație în valoare de 60.000 de euro și pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care va primi prin intermediul Fundației Șanse Egale un Sistem Real Time PCR și echipamente necesare pentru a reduce timpul de așteptare pentru rezultatele probelor prelevate de la pacienții suspectați de infecția cu virusul COVID-19. 

”Am decis să facem aceste donații pentru că în situații grele, cum este pandemia actuală, ceea ce contează cel mai mult este să ne arătăm solidaritatea. Am facut și în trecut donații și am ales să nu vorbim prea mult despre ele, dar acum credem că îi putem inspira și pe ceilalși și putem fi un exemplu pentru alte companii pentru a pune cu toții umărul în așa fel încât să pregătim spitalele din România să fie cât mai bine echipate în lupta cu pandemia COVID-19,” a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Sistemul Real Time PCR si echipamentele de extractie si detectie pentru COVID-19 (un extractor acizi nucleici, un spectrofotometru, un kit de extractie ARN Viral, un kit detectie Coronavirus (COVID-19) 2.0 IVD, precum si doua seturi de pipete automate cu volume variabile) vor ajunge la Spitalul de Boli Infectioase Constanta in 2 saptamani. Aparatele de ventilatie mecanica vor fi livrate Sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Constanta in 6 saptamani.

Comenzile au fost deja lansate, dar este o perioada aglomerata pentru livrari intrucat producatorii primesc din foarte multe tari cereri pentru astfel de produse.

Ventilatoarele sustin functionarea normala a plamanilor si sunt necesare pentru tratarea pacientilor cu probleme respiratorii, care sunt de regula o consecinta nedorita a infectarii cu virusul COVID-19. Cele doua aparate care vor fi cumparate de Monsson Trading pot fi ulterior utilizate, dupa ce pandemia COVID-19 va trece, si pentru ventilarea nou-nascutilor.

”Pentru intreaga societate, este evident ca magnitudinea acestei pandemii poate depasi capacitatea majoritatii sistemelor nationale de sanatate si ca este necesar sa facem mai mult decat de obicei in scopul salvarii cat mai multor vieti omenesti. Medicii fac ce stiu ei mai bine, ei sunt eroii zilelor noastre, spre care ne uitam cu speranta, iar datoria noastra, a mediului de afaceri, este sa-i sprijinim cum putem. Este necesara o mobilizare a intregii societati romanesti si cred ca daca fiecare face ce trebuie si ce poate, vom depasi situatia actuala”, a mai spus Andrei Muntmark.

Monsson Trading este o companie parte a Grupului Monsson din Constanta, fiind fondata in anul 2009. Organizatia se afla pe locul 5 in topul companiilor din Constanta, avand o cifra de afaceri care depaseste 100 milioane de euro si peste 40 salariati. Monsson Trading furnizeaza atat electricitate, cat si gaze naturale si este specializata in achizitia de energie verde. Compania cumpara electricitate de la mai mult de 50 de producatori de energie din surse regenerabile din Romania si detine un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *