Iohannis, întrebat de sindicaliști de ce a retrimis legea energiei în Parlament

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Iohannis, întrebat de sindicaliști de ce a retrimis legea energiei în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de sindicaliștii de la Complexul Energetic Oltenia de ce a retrimis legea energiei în parlament. „Să știți că îmi amintesc foarte bine de discuțiile care au fost atunci, cu retrimiterea. Personal, eu, ca persoană, nu pot să formulez un punct de vedere legislativ pe energie, dar toți cei care au atribuții au formulat punctele de vedere. Și eu am ajuns la concluzia că legea nu a fost clară. De asta am trimis-o înapoi. Nu ca să vă stric jocurile. Dimpotrivă. Eu vreau să avem o legislație care este suficient de clară ca să poată fi aplicată de toată lumea și să beneficieze cei care pot beneficia de pe urma ei. Eu sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate și sunt convins că, în continuare, vom fi în situația să ne alegem noi mixul energetic în așa fel încât toate zonele care au performanță și tradiție să funcționeze în continuare”, a explicat preşedintele Iohannis, aflat la Târgu-Jiu la finele săptămânii trecute, scrie presa locală.

klaus-iohannisLiderii sindicali au acuzat Consiliul Concurenţei că a dat un punct de vedere negativ, pe care – spun ei – nu a avut decenţa să îl susţină în Parlament!

Referitor la situația CE Oltenia, Iohannis a declarant că societatea are un viitor foarte bun, însă nu se poate fără modernizare și restructurare. “De fiecare dată citesc că în continuare există căpuşare, firme căpuşă care profită de pe urma întreprinderilor foarte mari. Părerea mea sinceră şi personală este că aici, în Gorj, şi la Complexul Energetic, aveţi foarte mulţi specialişti foarte buni, oameni dedicaţi, energeticieni care se pricep. În acelaşi fel, cred că nu se poate evita modernizarea şi restructurarea, ori dacă lucrurile astea se fac atunci, cu siguranţă, lucrurile vor merge în continuare”, a afirmat şeful statului, potrivit presei locale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *