Iohannis l-a decorat pe Chiriţoiu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Iohannis l-a decorat pe Chiriţoiu

Iohannis: Mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, şi de autorităţi transparente care să aplice aceste reguli

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi alţi trei reprezentanţi ai instituţiei au fost decoraţi de către prşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru “contribuţia semnificativă la protejarea şi stimularea concurenţei pe piaţa românească în vederea dezvoltării unui mediu concurenţial adecvat şi o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor”.

Preşedintele României a felicitat Consiliul Concurenţei “pentru efortul susţinut în slujba economiei româneşti, în acord cu principiile de piaţă liberă care primează în Uniunea Europeană şi în economiile dezvoltate ale lumii”.”Am ajuns astăzi, după un sfert de secol, într-o etapă în care putem spune că avem o economie de piaţă şi instituţii consolidate, după un parcurs de tranziţie deloc simplu. În toată această perioadă, autorităţile de reglementare au avut un rol deosebit de important, pe care Consiliul Concurenţei l-a probat şi sper să o facă şi în continuare. Pentru economia României, este esenţială manifestarea unei concurenţe deschise, oneste şi echitabile, astfel încât mediul de afaceri să se dezvolte prin forţe proprii, dar şi prin realizări autentice. Concurenţa este factorul cheie în manifestarea libertăţii economice şi în asigurarea prosperităţii”, a spus Iohannis, la ceremonia de decorare a reprezentanţilor Consiliului Concurenţei, care a avut loc la Palatul Cotroceni .

Preşedintele Iohannis a mai spus că mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, şi de autorităţi transparente care să aplice aceste reguli.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *