Italienii de al Enel X intră pe piața mobilității electrice din India

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Italienii de al Enel X intră pe piața mobilității electrice din India

Enel X, linia de afaceri pentru soluții energetice avansate a Grupului Enel, și Sterling and Wilson Pvt Ltd (SWPL), o companie din grupul Shapoorji Pallonji și cea mai importantă afacere din India în domeniul ingineriei, achizițiilor și construcțiilor, se asociază într-o companie mixtă (joint venture) care vizează accelerarea absorbției vehiculelor electrice în India.

Începând cu aprilie 2021, compania mixtă va valorifica experiența tehnologică și cea din domeniul mobilității electrice a Enel X, precum și expertiza tehnică, operațională și de implementare a SWPL pentru a promova adoptarea infrastructurii de reîncărcare a vehiculelor electrice în India, se precizează într-un comunicat al Enel.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: „Acest parteneriat reprezintă un pas important înainte în strategia noastră ce privește tranziția energetică. Suntem lider în mobilitatea electrică pe mai multe piețe globale, inclusiv în Europa și America de Nord, și suntem încântați să lucrăm cu Sterling and Wilson, marcând intrarea noastră pe piața din India. Parteneriatul permite echipelor noastre să profite de cunoștințele extinse de piață și de experiența tehnică, ajutând la obținerea de rezultate eficiente, cu pași importanți înainte către un viitor curat și sustenabil. Vom sprijini compania mixtă aducând pe piață soluții de mobilitate electrică, adaptate nevoilor locale, accesibile și convenabile pentru toți șoferii, contribuind în mod semnificativ la decarbonizarea sectorului de transport din India și ulterior din Asia de Sud-Est. ”

Sanjay Jadhav, CEO Sterling Generators Pvt Ltd, a afirmat: „Ca parte a angajamentului nostru față de sustenabilitate, suntem bucuroși să anunțăm intrarea noastră pe segmentul de mobilitate electrică printr-o companie mixtă cu Enel X, oferind servicii end-to-end pentru stațiile de reîncărcare a vehiculelor electrice din India. Dispozitivul de încărcare rapidă va fi un factor de schimbare pentru sectorul vehiculelor electrice din țară și este în conformitate cu viziunea națională de a combate poluarea cu combustibili fosili și schimbările climatice, prin electrificarea accelerată a transportului privat și public drept măsură principală. Compania mixtă va contribui la crearea de locuri de muncă directe și indirecte prin producția locală și prin operațiuni și servicii de întreținere a infrastructurii de încărcare. ”

Compania mixtă va viza infrastructura privată și publică de reîncărcare a vehiculelor și va beneficia de sprijinul acționarilor săi. Aceasta va comercializa și distribui soluții care sunt deja recunoscute la nivel mondial, inclusiv JuiceBox și JuicePump, stații licențiate de Enel X, care sunt adaptate nevoilor din India. În plus, compania va contribui la dezvoltarea de infrastructuri și tehnologii de reîncărcare fiabile și conectate cu platforma back-end a infrastructurilor de reîncărcare a Enel X, valorificând potențialul de creștere a pieței indiene, precum și modelul de afaceri software ca serviciu (SaaS).

India s-a alăturat tendinței globale de electrificare și, conform prognozei BNEF din 2020, piața internă de vehicule cu patru roți va deveni electrică în proporție de 33% până în 2040. Pentru a îndeplini acest obiectiv important, guvernul indian dezvoltă, din 2019, politici de sprijin precum schema privind „Adoptarea și fabricarea rapidă a vehiculelor electrice” (faza FAME II) și actualizează liniile directoare pentru infrastructura de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Compania mixtă din care fac parte Enel X și Sterling and Wilson va fi înregistrată pe 1 aprilie 2021 și va începe să funcționeze din cel de-al doilea trimestru al anului 2021.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.