Iulian Iancu, CNR-CME: Tinerii sunt șansa României în creionarea unui viitor cât mai sustenabil

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Iulian Iancu, CNR-CME: Tinerii sunt șansa României în creionarea unui viitor cât mai sustenabil

Tânăra generație are toate capabilitățile de a prelua setul de oportunități care le sunt acum la îndemână și de a oferi soluții actualelor povocări. Tinerii sunt șansa României în creionarea unui viitor energetic cât mai  sustenabil, a declarat  Iulian Iancu, președintele CNR-CME, în deschiderea conferinței „Trecut, prezent şi viitor în domeniul energiei electrice din România”,organizată  de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial, în parteneriat cu Electrica. “Ne confruntăm cu provocări neimaginate cu câțiva ani în urmă, iar schimbările climatice reprezintă unul dintre factorii cu efecte majore în lume. Utilizarea combustibililor fosili determină pierderi mari de energie, însă sursele regenerabile, inclusiv tehnologia hidrogenului, vor oferi noi soluții în acest sens. Accesul la energie trebuie asigurat tuturor categoriilor de oameni, iar atingerea țintelor legate de schimbările climatice reprezintă obiective de mare importanță la nivel global”, a subliniat Iancu.

Facultatea de Energetică din cadrul UPB acordă mare atenție educării și pregătirii studenților în domeniul digitalizării, obiectiv pentru care au fost digitizate laboratoarele existente si a fost realizat un laborator de smart grid împreună cu agenti economici din sector. Totodată, a fost dezvoltată o secție de servicii energetice.

La nivelul Universității Politehnica București – Facultatea de Energetică, există deja 5 parteneriate cu universități din Europa, pentru oferirea dublelor diplome, pentru studenții la nivelul licență și masterat. Aceasta este o premiză atractivă pentru studenții cu rezultate foarte bune de a urma cursurile facultății din București și a obține licențierea și a altei universități de renume.

Conferința a fost transmisă live din biroul  fondatorului Muzeului Național Tehnic „Dimitrie Leonida”. Muzeul, opera unor vizionari și moment important al științei și tehnicii românești, ar trebui să devină emblematic pentru lumea științei, tehnicii și tehnologiei, iar în acest sens există deja creionat un plan important de dezvoltare a muzeului, în baza căruia se pot realiza multe module educative. Evenimentul a evidențiat lecțiile înaintașilor și a reliefat principalele direcţii pentru dezvoltarea inteligentă a domeniului energiei electrice în viitor și pregătirii  personalului, în acord cu noile exigențe tehnologice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *