Japonia reporneşte primul reactor nuclear de la catastrofa de la Fukushima. Al doilea reactor, repus în funcțiune anul acesta

Publicat pe Categorii Mediu, Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Japonia reporneşte primul reactor nuclear de la catastrofa de la Fukushima. Al doilea reactor, repus în funcțiune anul acesta

Japonia a repornit marţi Reactorul numărul 1 de la Centrala Nucleară de la Sendai (sud), pentru prima dată de la introducerea unor noi reglementări, în urma accidentului nuclear de la Fukushima din 2011 şi după aproape doi ani de când a oprit toate reactoarele, relatează Wall Street Journal online, citat de Mediafax.

Compania a anunţat că reactorul urmează să înceapă să producă energie electrică până la sfârşitul săptămânii şi să-şi reia operaţiunile comerciale până în prima parte a lui septembrie, în urma unor inspecţii. Al doilea reactor al centralei este programat să fie repus în folosinţă ulterior, anul acesta, scrie Mediafax.

Japonia are 43 de reactoare nucleare operabile. Niciunul dintre ele nu a mai produs energie electrică din septembrie 2013, iar eforturile de a le reporni pe unele dintre ele s-au confruntat cu întârzieri repetate, în contextul în care centralele s-au străduit să îndeplinească reglementările mai stricte, introduse după cutremurul urmat de tsunami, în 2011, care a devastat Centrala Nucleară Fukushima Daiichi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *