Kaspersky: Un sfert dintre companiile atacate cibernetic sunt din petrol și gaze

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Kaspersky: Un sfert dintre companiile atacate cibernetic sunt din petrol și gaze

Jumătate dintre ţintele malware-ului de criptare ExPetr sunt organizaţii industriale, iar un sfert din total sunt companii din sectorul de petrol şi gaze, se menționează într-un comunicat al laboratorului rus Kaspersky. Pe listă sunt incluse companii din domeniul electricităţii, transportului, al logisticii şi din industria de petrol şi gaze.

„În acest moment este greu de spus dacă ExPetr vizează în special o industrie anume sau dacă a lovit întâmplător atâtea companii industriale. Totuşi, acest malware ar putea opri cu uşurinţă funcţionarea unei unităţi de producţie pentru mai mult timp. De aceea, acest atac este un exemplu atât de grăitor că organizaţiile industriale ar trebui să îşi ia măsuri de protecţie eficiente împotriva ameninţărilor cibernetice”, a declarat Kirill Kruglov, security expert la Kaspersky Lab, citat în comunicat.

Distribuitorul de stat ucrainean de energie Ukrenergo a fost vizat de alt atac cibernetic joi, în care a fost folosit un tip de virus diferit de cel care a afectat Ucraina marţi, a anunţat vineri directorul interimar al companiei, relatează Reuters.

Răspândirea ExPetr a început pe 27 iunie. Acest malware a atacat cel puţin 2000 de ţinte – majoritatea fiind organizaţii din Ucraina şi Rusia. Au fost înregistrate atacuri şi în Polonia, Italia, Germania, Marea Britanie, China, Franţa, România şi alte ţări. ExPetr este un malware de criptare. Atunci când infectează computerul unei victime, criptează hard drive-ul şi face computerul inoperabil, afişând un mesaj în care solicită o răscumpărare, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *