Keppel Infrastructure investește în compania de energie europeană integrată MET Group

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Keppel Infrastructure investește în compania de energie europeană integrată MET Group

Keppel Infrastructure Holdings Pte Ltd (Keppel Infrastructure), prin Keppel Energy Switzerland Holding AG, a achiziționt o participație de 20% la MET Holding AG ( MET Group), o companie de energie europeană integrată cu sediul în Elveția. În plus, cele două companii vor încheia un parteneriat strategic pentru a explora în comun oportunitățile de investiții cu accent pe activele infrastructurii energetice europene, potrivit unui comunicat comun.

MET Group are afaceri pe piețele de gaze naturale, energie electrică și petrol, axate pe comerțul cu ridicata al mărfurilor, comerțul și vânzările, precum și infrastructura energetică și activele industriale.

Obținând venituri de 10,7 miliarde de euro în 2018, MET Group are o prezență în 15 țări europene. MET Group activează pe 26 de piețe naționale de gaze și 22 de hub-uri de tranzacționare internațională, tranzacționând peste 42 de miliarde de metri cubi de gaze în toată Europa în 2018. Fiind unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie din Europa Centrală și de Est, MET Group furnizează gaze naturale și energie electrică unui portofoliu variat de clienți.

După finalizarea răscumpărării de către management a pachetului majoritar de acţiuni în 2018, MET Group se concentrează acum pe creșterea susținută a bazei de active pe fondul piețelor europene de energie, orientându-se către soluții cu amprentă de carbon mai mică și energie regenerabilă. Tranziția energetică europeană duce la restructurătri și schimbări strategice în întreaga industrie, care are au ca rezultat consolidarea pieței și oportunități de achiziție în toată regiunea, se precizează în comunicat.

Keppel Infrastructure este compania dedicate a infrastructurii Keppel Corporation Limited (Keppel Corporation), una dintre cele mai importante corporații listate din Singapore. Keppel Corporation este o companie specializată pe mai multe domenii, care oferă soluții pentru o urbanizare durabilă pentru a răspunde nevoilor mondiale în creștere de energie, mediu curate, spații urbane de înaltă calitate și conectivitate. O filială deținută integral de Keppel Corporation, Keppel Infrastructure, prin divizia sa de infrastructură energetică, oferă soluții și servicii energetice competitive, ancorate de o afacere integrată de gaze naturale și energie electrică din Singapore.

Dr Ong Tiong Guan, Directorul executiv al Keppel Infrastructure, a declarat: „Investiția noastră strategică în MET Group reprezintă primul nostru pas către piața energetică dinamică din Europa. Strategia integrată a MET Group în întregul lanț de valori energetice este aliniată strategiei Keppel Infrastructure. Prin aceasta, nu numai că vom câștiga expunerea la platformele energetice în creștere în care activează MET Group, dar vom putea, de asemenea, să le folosim prezența pentru a explora în comun proiectele de investiții în infrastructura energetică din regiune”.

„Sunt mândru și încântat să prezint Keppel Infrastructure în calitate de investitor și partenerul nostru strategic în Europa. Prin această tranzacție, ne propunem să implementăm în comun strategia MET Group de a fi un jucător  lider în consolidarea pieței europene a energiei și de a urmări oportunitățile împreună”, a declarat Benjamin Lakatos, Director executiv al MET Group.

Tranzacția este supusă autorizării obișnuite de fuziune, inclusiv aprobarea Comisiei Europene și a Ucrainei. ING Bank N.V. a acționat în calitate de unic consilier financiar al MET.

Tranzacția de mai sus nu este de așteptat să aibă un impact semnificativ asupra activelor corporale nete sau a rezultatului pe acțiune al Keppel Corporation pentru exercițiul financiar curent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *