KMG, de 15 ani în România.“Punem Specialiștii în lumină”. Boris BUCUR, Flori COSTACHE și Norel ANDRONE: “De la oameni, de la echipă, provine energia și motivația…Oricine poate face lucruri care contează la muncă, indiferent de poziție…Cu echipa bine sudată totul e posibil, iar jobul cu mult mai interactiv”

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential KMG, de 15 ani în România.“Punem Specialiștii în lumină”. Boris BUCUR, Flori COSTACHE și Norel ANDRONE: “De la oameni, de la echipă, provine energia și motivația…Oricine poate face lucruri care contează la muncă, indiferent de poziție…Cu echipa bine sudată totul e posibil, iar jobul cu mult mai interactiv”

Rompetrol s-a născut în România și de aproape cinci decenii crește, prin oameni și proiecte. Cu brandul Rompetrol, România este cunoscută în 11 țări, aflate pe două continente. În 2007, Rompetrol a devenit marca principală a KazMunayGas Internațional. Anul acesta, KMG aniversează 15 ani de activitate susținută în România, având un țel de dezvoltare continuă, ce include întreg ansamblul de activități ale grupului – de la comercializare și rafinare a petrolului, vânzarea prin rețeaua de benzinarii și trading de produse petroliere în România și țările din regiunea Mării Negre.

La ceas aniversar, continuăm să “Punem Oamenii din KMG în lumină”, într-un demers care precede Gala InvesTenergy dedicată specialiștilor în energie.

Astăzi, vă invităm, să cunoaștem alți trei Specialiști din marea echipă a KMG International:

  • Boris BUCUR, General Manager, Rompetrol Energy
  • Flori COSTACHE, Senior HR Business Partner, KMG Rompetrol
  • Norel ANDRONE, Network Planning & Development Manager Romania, Marketing & Retail Management, KMG Rompetrol

Începem discuția cu Boris Bucur, pe care îl rugăm să se prezinte: “Fac parte din familia KMG  începând din februarie 2008. Am lucrat 12 ani în Rompetrol Rafinare în funcția de Director Uzina Utilități, iar de 2 ani și jumătate sunt Directorul General al companiei Rompetrol Energy, având responsabilitatea coordonării tuturor activităților desfașurate în cadrul societății, cu referire, în principal la partea operațională și la implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a grupului: construirea unei instalații de cogenerare care să asigure necesarul de energie electrică și abur pentru platforma Petromidia”.

Flori Costache ocupă în prezent poziția de HR Business Partner. S-a alăturat companiei în 2000. “Echipa de HR are propria structură, incluzând o componentă de management care interacționează direct cu entitățile din grup. Pe de o parte, rolul meu este de a conecta nevoile din business cu activitatea propriu-zisă de HR, iar pe de altă parte, îndeplinesc și rolul de consultant pentru management și angajați deopotrivă. Din această poziție, te adresezi către fiecare funcțiune și acoperi toate palierele de la strategie și dezvoltare, raportare și analiză, adminstrativ, în spate fiind conceptul de HR business partnering care include componenta de business/management, centre de competență și partea de servicii suport. Până aici însă organizarea și organigrama departamentului de HR a comportat numeroase schimbări în funcție de nevoile și direcțiile de acțiune stabilite anterior. În prezent, ne mândrim cu o echipă numeroasă care formează departamentul de HR”, aflăm de la Flori Costache.

Norel Androne s-a angajat în companie pe 15 septembrie 2003. Se împlinesc de atunci nu mai puțin de 19 ani, perioadă în care am trecut prin mai multe departamente îndeplind roluri cu specific și funcții distincte, ne spune acesta. Îl rugăm să ne prezinte “pașii” parcurși în companie:

În 2007, când KMG a devenit acționar, am avut ocazia să lucrez alături de echipa din Bulgaria  pentru a implementa conceptul  de restaurant hei, cel care introduce conceptul gastro în stații, în trei locații din Sofia.

A fost o direcție strategică de a ne extinde și de a aduce conceptele dezvoltate în România în țările unde Grupul avea subsidiare, iar acest lucru făcea din Rompetrol un deschizător de drumuri, Rompetrol fiind primul brand românesc din categorie care se extindea la nivel internațional.

Zonele dedicate gastro în magazin au devenit, de altfel, punctul de plecare în orice dezvoltare.

În prezent, Norel Androne ocupă funcția de Manager Dezvoltare Rețea ce prespune dezvoltarea de stații noi. Alături de echipa mea, încercăm să ducem la bun sfârșit proiectele din România, ne mărturisește el.

Am dorit să aflăm de la Specialiștii intervievați care au fost momentele cheie din parcursul professional și care este proiectul de care sunt poate cel mai mândri, relevant pentru perioada de 15 ani în care KMG a devenit acționar.

Foto: Boris BUCUR

Boris BUCUR: Suntem în faza de construcție a centralei de cogenerare, pe care o vom pune în funcțiune în august 2023

Boris Bucur: Au fost mai multe momente cheie și am fost implicat în diverse proiecte în acești ani, dar referitor la cel mai relevant proiect, poate sunt puțin subiectiv, având în vedere activitatea mea actuală, dar am fost aici când s-a realizat primul studiu de fezabilitate pentru noua centrală de cogenerare, în anul 2009, fiind project manager pe acest studiu. În toți acești ani am crezut în proiect, l-am promovat, făcând parte din toate echipele de lucru care au contribuit la obținerea aprobărilor pentru începerea implementării din prezent – suntem în faza de construcție a centralei de cogenerare, pe care o vom pune în funcțiune în august 2023.

Flori Costache: Am inițiat o serie de proiecte care continuă și astăzi în zona de calificare tehnică

Flori Costache: Organizările de personal/optimizarea resurselor sunt momente cheie în parcursul oricărei companii, iar grupul KMG în Romania nu face excepție. Proiectul Delfinul – referindu-mă aici la componenta „organisational efectivness” reprezintă un moment cheie în istoria companiei din momentul preluării pachetului majoritar de către compania KazMunayGas din 2007. Am inițiat o serie de proiecte care continuă și astăzi în zona de calificare tehnică. Am început cu 1 – 2 peroane, iar acum  calificăm grupuri, le numim chiar clase de calificare, de peste 30 de persoane, punând în aplicare lecțiile învățate cu fiecare sesiune adusă la bun sfârșit.

Internship-ul reprezintă un alt pilon important în activitatea noastră, program derulat cu succes și în prezent. Acesta include și un plan de carieră – prezentat la debutul programului de internship când promovam proiectul în unități de învățământ.

Proiectul de succesiune pe platformă reprezintă un alt exemplu care a dat roade – în consonanță cu o altă inițiativă cu potențial knowledge – transfer. Colegii noștri aproape de pensionare lucrau alături de generațiile tinere. Dat fiind că cele două generații se află în aceași încăpere și lucrează una în spatele celeilalte aduce plus valoare companiei prin faptul că acest transfer de cunoștințe este bidirecțional. Spre exemplu, cel mai mic, care abia cunoaște organizația, învață noțiuni legate de proces, specifice industriei noastre, iar cel mai experimentat în operațiuni poate dobândi competențe digitale cu ajutorul tinerilor. Am remarcat adesea această surpriză plăcută, benefică ambelor părți.

Norel Androne: În 2020 am participat la un nou proiect de rebranding la stația din Sisești. Consider că a fost un moment de răscruce privind schimbarea imaginii segmentului nostru de retail

Norel Androne: În 2020 am participat la un nou proiect de rebranding, prima implementare realizându-se la stația din Sisești, București. Consider că acesta a fost un moment de răscruce privind schimbarea imaginii segmentului nostru de retail. Elementele exterioare sunt realizate din materiale ecologice, toate echipamentele utilizate si tehnologiile folosite sunt eficiente energetic şi reprezintă preocuparea noastră pentru impactul activităților grupului în contextul actual, precum și un angajament în fața clienților noștri că investim în proiecte sustenabile.

Pentru mine a fost benefic să iau parte la toate fazele proiectului, de la concept la pregătire și mai apoi implementare.

De la cine ați primit energie și motivație în tot ceea ce ați întreprins în anii de activitate?

Boris Bucur: Echipa cu care am lucrat mi-a dat energia și motivația, extrem de importante în munca pe care o depunem în vederea atingerii obiectivelor propuse și atingerii susccesului.

Îmi place ceea ce fac și cred că mi se potrivește – am descoperit că majoritatea colegilor cu care lucrez, direct sau indirect, sunt pasionaţi de activitatea lor  şi împărtăşeasc valori asemănătoare cu ale mele.

Flori Costache: Cunosc oamenii și de la ei provine cea mai multă energie. Am învățat ca trebuie să dedici la rândul tău energie, important este nu doar să cunoști persoanele alături de care lucrezi, ci să le înțelegi cu adevărat, fără a te limita strict la orele petrecute la birou sau pe teren. Starea de bine a colegilor contează enorm, esențial este să înțelegem gradul de fericire, satisfacție al unei persoane și cum putem ajuta în această direcție. În funcție de priorități sau, altfel spus ce îl apasă pe om, acesta poate obține la job performanțe mai slabe sau rezultate notabile.

Foto: Flori COSTACHE

Răbdare, preseverență, apreciere și interes autentic pentru bunăstarea lor sunt elemente cheie pentru sănătatea organizației. Există fericire la locul de muncă, atât timp cât fiecare dintre noi își găsește locul și are resurse la îndemână pentru a ține vie motivața. 

Grupul (KMG) îți oferă posibiliatatea de a explora – să găsești ce îți place, prin diversitatea sa, de la statistică până la proiecte din rândul celor mai creative.

Norel Androne: „Sursa” de energie pentru dezvoltarea proiectelor în care am fost implicat în ultimii ani este dorința de a schimba, de a adapta, de a identifica noi soluții. Cu echipa bine sudată, totul e posibil, iar jobul cu mult mai interactiv.Trecând prin diferite departamente, am învățat multe de la numeroși colegi. E important să știi când să asculți și când să îți susții un punct de vedere.

Cum ați descrie într-un cuvânt ultimii 15 ani în cadrul companiei?

Boris Bucur: Evoluție.

Flori Costache: Realizări  – orice provocare a adus reușite, amintind aici de schimbări de procese, produse, noi proceduri.

Norel Androne: Dinamism, povocare – permanent o nouă abordare.

Cât de importanți sunt specialiștii în domeniul în care activați și ce mesaj aveți pentru generațiile viitoare de specialiști?

Boris Bucur: Unul din obiectivele importante pentru acest an este să definesc echipa de specialiști care va opera noua centrală de cogenerare

Boris Bucur: Știm cu toții că resursa umană este cea mai importantă resursă a unei companii, iar specialiștii în domeniul energetic sunt din ce în ce mai puțini și mai greu de găsit.

Pentru mine, personal, unul din obiectivele importante pentru acest an este să definesc echipa de specialiști care va opera noua centrală de cogenerare – mă bazez în principal pe echipa noastră actuală, dar și pe tinerii studenți care sunt în programul de internship. Pe aceștia din urmă îi încurajez să facă parte din domeniul nostru, care-ți oferă satisfacții profesionale, dar și personale.

Flori Costache: Oricine poate face lucruri care contează la muncă, indiferent de poziție

Flori Costache: Specialiștii sunt coloana vertebrală sau un element central al oricărei activități. Instruirea permanentă nu are cum să lipsească din viața lor, cum nici pasiunea nu poate lipsi din viața generațiilor care vin din urmă. Oricine poate face lucruri care contează la muncă indiferent de poziție. Dacă înțelegem acest lucru și acționăm în consecință, atitudinea de tipul „trebuie să îndeplinesc și sarcina X ca să scap de ea” se estompează profund. Găsește ce îți place și nu te opri – operatorii lucrează cu pasiune, astfel îmbunătățesc periodic procesele. Mai mult, aceștia pot avansa ierarhic și își ajută colegii înlesnindu-le procesul de învățare – în acest mod dobândim o dezvoltare robustă care vine la pachet cu sentimente de mulțumire și recunoștință. Oamenii pasionați sunt cei care inspiră și îți dai seama de asta doar privindu-le chipul.

Liderii sunt de asemenea importanți în formarea și promovarea specialiștilor. Dacă suprapunem și un plan de carieră peste motivația necesară atunci avem rețeta ideală. Aprecierea la locul de munca e primordială întrucât aceasta pune accentul pe ce e benefic întâi pentru individ, apoi pentru organizație, ajutând pe fiecare să găsească o poziție/un rol mai potrivit. Dacă nimeni nu îți remarcă dăruirea, entuziasmul oricui tinde să scadă în timp.

Sfatul lui Norel Androne pentru viitoarele generații de specialiști: Să trateze timpul precum o investiție

Norel Androne: Specialiști există și se vor tot forma.

Sfatul meu pentru viitoarele generații de specialiști: Să trateze timpul precum o investiție. Să își stabilească valorile și să le pună în ordine. Să încerce să se adapteze în cadrul echipelor în care vor ajunge.

Foto: Norel ANDRONE

Care este obiectivul dvs. pentru următorii 15 ani și mesajul dumneavoastră pentru aniversarea KMG?

Boris Bucur: Obiectivul principal este același care l-am avut în toți acești ani – furnizarea continuă și în parametrii stabiliți a utilităților necesare Platformei Petromidia, pentru susținerea planurilor de producție ale Rompetrol Rafinare.

La mulți ani KMG. Urez Grupului să își consolideze poziția strategică actuală, care pune accent atât pe excelență în producție, cât și pe oamenii care fac posibilă evoluția noastră, a tuturor celor din familia Rompetrol.

Flori Costache: Din perspectiva oportunităților, HR e un teren foarte roditor. Obiectivul meu este să continui să învăț deoarece în HR nu riști niciodată să te plafonezi. Același lucru doresc să transmit tuturor colegilor mei. Ca om de HR înțeleg cât de important este să pui în valoare competențele și ce e unic în  dreptul fiecăruia. Să te adaptezi cu fiecare an, cu fiecare generație, să fii conectat cu realitățile și tendințele și să construim comunități.

Norel Androne: Să construim stații adaptate la cerințele actuale și viitoare, acest obiectiv ne este extrem de clar. Vrem să ne oferim suportul în continuare și ajutăm compania să crească.

Adresez mulțumiri specialiștilor Boris Bucur, Flori Costache și Norel Androne. Primiți aprecierile noastre. Succes în continuare! Mulțumiri KMG pentru posibilitatea oferită de a cunoaște și prezenta specialiștii grupului. 

Vă invităm să accesați pagina dedicată aniversării a 15 ani de activitate susținută a KMG în România: https://www.rompetrol.com/ro/aniversare-kazmunaygas-15-ani-in-romania-si-in-regiunea-marii-negre


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *