KMG International a făcut profit în 2015

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic KMG International a făcut profit în 2015

KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan – KazMunayGas, a înregistrat în 2015 performanțe operaționale și financiare record. Grupul a atins anul trecut un rezultat operațional (EBITDA) de 162 milioane USD și un profit net de 4,6 milioane USD, se precizează într-un comunicat al companiei.

rompetrol-300x160

“Anul 2015 a reprezentat un moment important în istoria Grupului KMG International. Am reușit să ne atingem cu succes obiectivele și direcțiile strategice stabilite în 2013, prin realizarea investițiilor necesare modernizării și extinderii activelor din regiunea Mării Negre, dar și prin adoptarea de noi inițiative de business pentru creșterea eficienței operaționale și reducerea costurilor de producție” a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

Potrivit datelor companiei, în 2012, nivelul consolidat al rezultatului EBITDA din activitățile operaționale a fost de 79 milioane USD, iar rezultatul financiar al Grupului a fost unul negativ, de circa 156 milioane USD. Astfel, indicatorul consolidat EBITDA pentru 2015 s-a dublat față de cel consemnat în 2012.

Rafinăria Petromidia Năvodari, principalul activ al Grupului KMG International, a inregistrat în 2015 un record istoric privind cantitățile zilnice de materii prime prelucrate (15.200 tone/zi). Astfel, rafinăria de la malul Mării Negre a prelucrat circa 4,95 milioane tone de materie primă. În același timp, în cadrul programului de creștere a eficienței operationale și de modernizare a unităților de producție s-au îmbunătățit cu 27% costurile de procesare, iar gradul de procesare al rafinăriei Petromidia a atins 98% din capacitatea totală.

Segmentul de retail al Grupului a înregistrat în 2015 un volum record privind vânzările de carburanți (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria și Georgia, până la un nivel de 2,64 milioane tone, comunică societatea. La finele lui 2015, sub umbrela noului concept erau in România 121 de stații proprii și 39 de stații partener, programul fiind extins și în Georgia și Moldova.

“Compania noastră privește cu încredere în viitor intenția de a ne consolida în continuare prezența pe piețele europene și în regiunea Mării Negre – de la livrările de țiței și produse petroliere până la livrarea de produse prin cele mai profitabile canalele de vânzări. Am reușit să cream o echipă profesională și dedicată de manageri, pregătită pentru orice provocări si tendințe ale pieței globale” a afirma tZhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *