KMG International: Performanțe operaționale în primul semestru 2015, susținute de noile staţii din România şi Moldova

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic KMG International: Performanțe operaționale în primul semestru 2015, susținute de noile staţii din România şi Moldova

Grupul KMG International anunță performanțe operaţionale semnificative în primul semestru din 2015. Astfel, în prima jumătate a acestui an, grupul a înregistrat o creştere de peste 10% a cantităţilor de materie primă procesate şi o îmbunătăţire cu circa 28% a rezultatului operaţional (EBITDA), până la un nivel de aproximativ 82 milioane USD, se menționează într-un comunicat de presă. În 2014, Grupul a obţinut un profit operaţional de 142 milioane USD.

Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi divizia de petrochimie au prelucrat în primul semestru peste 2,9 milioane tone de materie primă, de la 2,6 milioane tone în perioada similară din 2014. În prezent, rafinăria Petromidia procesează în medie aproximativ 15.000 de tone de materie primă pe zi, în creştere cu peste 7% faţă de media atinsă în 2014 – 13.800 de tone/zi.

“Rezultatele operaţionale atinse de Grup în primul semestru al anului continuă performanţele remarcabile înregistrate în 2014, unice în cei 15 ani de la înființarea sa. Am reuşit să obţinem un nivel record a unităţilor de producţie, acesta fiind susţinut de implementarea programului de transformare – Change for Good, dar şi de extinderea produselor Rompetrol în regiunea Mării Negre prin construcţia a 6 noi staţii în România şi Moldova, modernizarea şi alinierea benzinăriilor Rompetrol la noul concept (Romania, Georgia şi Moldova) şi transferul a 46 de unităţi din sistemul COCO* în cel CODO**”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

Vânzările de carburanţi prin staţiile Rompetrol din România, Bulgaria, Georgia şi Moldova s-au ridicat, în perioada ianuarie – iunie 2015, la 1,26 milioane tone, în crestere cu 3% faţă de nivelul atins în perioada similară din 2014. În 2014, vânzările totale au fost de 2,23 milioane tone (+15%).

În acelaşi timp, exporturile realizate de principalul activ al Grupului – Rompetrol Rafinare către subsidiarele KMG International din Bulgaria, Moldova, Georgia, Turcia şi Ucraina, dar şi către partenerii din regiunea Mării Negre s-au majorat cu circa 34%, până la un nivel de circa 240.000 de tone.

Grupul KMG International a consemnat în primul semestru o cifră brută de afaceri de peste 5,5 miliarde USD, în scădere faţă de nivelul consemnat în perioada similară – 6,7 miliarde USD, pe fondul unei scăderii semnificative a cotaţiilor internaţionale la materia primă şi a produselor petroliere. KMG International a virat în primul semestru către bugetul de stat circa 775 milioane USD, după ce în 2014 valoare totală s-a ridicat la 1,93 miliarde USD.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *