Korea Hydro Nuclear Power, cel mai mare producător de energie electrică din Coreea de Sud, invitat să investească în România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Korea Hydro Nuclear Power, cel mai mare producător de energie electrică din Coreea de Sud, invitat să investească în România

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai companiei Korea Hydro Nuclear Power (KHNP), cel mai mare producător de energie electrică din Coreea de Sud. La întâlnirea de lucru au participat și George Agafiței, consilier de stat și Cosmin Ghiță,  director general S.N. Nuclearelectrica S.A., pentru a discuta despre cooperarea în dezvoltarea programului nuclear civil al țării noastre, dar și despre producția de energie verde.

Sursă foto: pagina de facebook a ministrului Virgil Popescu

“Am vorbit despre proiectul retehnologizării Unității 1 de la Cernavodă și despre proiectul instalației de detritiere a apei grele de la centrala nucleară. De asemenea, i-am invitat să investească și în proiectele de construcție a hidrocentralelor alături de Hidroelectrica. Cooperarea dintre cele două state în domeniul energiei este importantă și cu perspective foarte bune”, a comunicat ministrul Virgil Popescu.

O delegație condusă de prim – ministrul Nicolae Ciucă și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, se află zilele acestea în vizită oficială în Republica Coreea.

Ministrul Energiei a mia comunicat că a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții K-EXIM Bank, la care au mai participat George Agafiței, consilier de stat și Cosmin Ghiță, director general S.N. Nuclearelectrica S.A.

Am discutat despre cooperare în vederea dezvoltării programului nuclear românesc, în construirea Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, dar și în proiectul SMR-uri-lor. De asemenea, am transmis invitația de a se implica în proiectul retehnologizării Unității 1 de la Cernavodă și a instalației de detritiere, unde se va utiliza tehnologia dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea. Am primit semnale pozitive și dorință de implicare în aceste investiții importante. Am transmis că prin colaborare vom reuși să întărim relațiile bilaterale dintre cele două state, a precizat Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *