La Conpet, directorul general Liviu Ilași și administratorii vor reînnoirea mandatelor până în 2021. Se cere aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal La Conpet, directorul general Liviu Ilași și administratorii vor reînnoirea mandatelor până în 2021. Se cere aprobarea acționarilor

Directorul general și cei 7 administratori ai Conpet solicită acționarilor să aprobe reînnoirea mandatelor, până în 2021.

„Luând în considerare faptul că mandatul actualilor administratori ai societății CONPET S.A. expiră la data de 28 nnoiembrie 2017 și ținând cont de prevederile O.U.G. nr. 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, se supune Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, din data de 25 octombrie, aprobarea reînnoirii mandatelor membrilor în funcție ai Consiliului de Administrație al CONPET pentru o perioadă de patru ani, respectiv începând cu data de 29.11.2017 până la data de 28.11.2021”, se precizează într-un referat al CA.

Și mandatul Directorului General, Liviu Ilași, care este și membru CA, expiră la data de 6 decembrie 2017, acesta fiind unul din candidații care cer aprobarea acționarilor pentru reînnoirea mandatului pe o perioadă de 4 ani.

Din Consiliul de Administrație al Conpet fac parte: Weiler Dan – președinte, Ilași Liviu, Meșca Darius-Dumitru, Chiriac Cristiana, Bugici Radu,Gheorghe Roxana-Elena, Lefter Răzvan-Ștefan – membri. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, membrii Consiliului de Administrație în funcție pot opta pentru reînnoirea mandatelor.

Administratorii Conpet cer aprobarea acționarilor pentru reînnoirea mandatelor argumentând că și-au îndeplinit cu succes mandatul și au realizat indicatorii de performanță stabiliți de către AGOA, asigurând administrarea societății conform obiectivelor cuprinse în Planul de administrare și în Contractul de mandat. În referat se mai precizează că pe întreaga perioadă a mandatului, membrii Consiliului de Administrație au întocmit periodic rapoarte adresate pieței bursiere și potențialilor investitori, pe baza cărora au fost evaluați pozitiv de către acționari și de analiștii financiari, situație reflectată și în evoluția prețului acțiunilor. Rapoarte de activitate ale administratorilor pe perioada celor 4 ani de mandat vor fi prezentate acționarilor  companiei.

Conpet,  transportator de ţiţei, a înregistrat  în primul semestru un  profit  din  exploatare  de 45,94  milioane  lei,  echivalentul  unui avans de 7,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 0,6%, până la 186,31 milioane lei, iar veniturile din exploatare au ajuns la 202,25  milioane  lei, reprezentând o creştere de 0,2%. “Cifra de afaceri din semestrul I 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, înregistrează o descreştere de 0,5% determinată de scăderea veniturilor din transport pe subsistemul ţară”, au explicat reprezentanții companiei.

Conpet a transportat în primele şase luni ale acestui an o cantitate de 3,45 milioane tone ţiţei, în creştere cu 1% faţă de perioada similară a anului trecut. Principalii clienţi ai Conpet sunt OMV Petrom, Petrotel Lukoil şi Rompetrol Rafinare.

În ședința AGOA de săptămâna viitoare, la solicitarea Ministerului Energiei, acționarii vor aproba și distribuirea sumei de 85 milioane lei, sub formă de dividende.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.