La Conpet, dividende pentru acționari de 143,5 milioane lei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic La Conpet, dividende pentru acționari de 143,5 milioane lei

Conpet Ploieşti va distribui  acționarilor dividende în sumă totală de 143,5 milioane lei din profitul net pe anul trecut, dar și din surplusul realizat din rezervele din reevaluare și alte sume recunoscute în rezultatul reportat din anii trecuți,  s-a decis în AGA . Propunerea  Fondului Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar, de alocare suplimentară pentru dividend asumei de 80 milioane lei, din surse proprii de finanțare, afost respinsă în aceeași AGA  din 26 aprilie.

S-a aprobat astfel ”repartizarea profitului net realizat în anul 2016, în sumă de 76,3 milioane lei, pe următoarele destinații: participarea salariaților la profit (6,23%): 4,75 milioane lei, alte repartizări prevăzute de lege (scutirea de la plată a profitului reinvestit) (2,24%): 1,71 milioane lei, dividende cuvenite acționarilor (91,53%): 69,8 milioane lei”.

Valoarea cumulată a dividendului brut va fi 16,58 lei/acțiune, din care se va reține la sursă impozitul pe dividend, în cotele prevăzute de legislația în vigoare la data plății, se precizează într-un raport al Conpet, transmis BVB.

Conpet a avut anul trecut un profit net de 76,3 milioane lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *