La Forumul România Eficientă, ministrul Virgil Popescu a îndemnat companiile energetice să investească în renovarea școlilor. Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Este crucial să încurajăm investițiile în eficiența energetică

Publicat pe Categorii CSR, Eficienta energetica, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal La Forumul România Eficientă, ministrul Virgil Popescu a îndemnat companiile energetice să investească în renovarea școlilor. Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Este crucial să încurajăm investițiile în eficiența energetică
  • În România ne gândim întâi la renovarea școlilor, dar ar trebui să ne îndreptăm atenția și la spitale, mai ales acum în contextul pandemiei de coronavirus, a recomandat Radu Dudău, Director Energy Policy Group

„Dintre toate clădirile, În România putem începe cu renovarea școlilor. Educăm generația viitoare, educăm și pe părinți”,  a declarat Christina Verchere, CEO, OMV Petrom, făcând referire la cel mai mare program privat – România eficientă. Am lansat acest proiect în 2018, conștienți de nevoia de îmbunătățire a eficienței energetice a românilor, în special pentru clădiri. Este  cel mai mare program de eficiență energetică privat, derulat la scară națională cu susținerea OMV Petrom, un buget alocat de 4 milioane de euro până în 2022”, a spus aceasta în cadrul Forumului România Eficientă, organizat de Asociația Energy Policy Group (EPG), o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri.

În mesajul transmis, ministrul Virgil Popescu a îndemnat companiile energetice să investească în renovarea școlilor. „Este nevoie să dăm exemplu celor mici că şcolile pot fi reabilitate. Invit cât mai multe companii să se alăture acestei iniţiative. Fiecare companie să-şi aleagă o şcoală din România şi să o ajute să devină mult mai eficientă din punct de vedere energetic” , a declarat Popescu.

“Este crucial să încurajăm investițiile în eficiența energetică. Companiile energetice să fie implicate în acest proces”, a punctat, la rândul său, CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere. Mai multe școli publice din  țară au fost selectate pentru a fi renovate în cadrul programului România Eficientă. Se va începe cu un  program pilot, ce cuprinde 6 școli, și în paralel, se va derula o campanie de educare, conștientizare publică în ce privește eficiența energetică și eliminarea risipei energetice, a prezentat Verchere.

În România ne gandim întâi la renovarea școlilor, dar ar trebui să ne îndreptăm atenția și la spitale, mai ales acum în contextul pandemiei de coronavirus, a recomandat Radu Dudău, Director Energy Policy Group.

Invitat ca Speaker la conferința internațională organizată de EPG, Adrian Adrian Joyce, Campaign Director, Renovate Europe, and Secretary General, EuroACE a prezentat în linii mari, Strategia valului de renovare: Cum pot contribui clădirile la îndeplinirea țintei de emisii de gaze. Sunt stabilite 3 priorități: abordarea sărăciei energetice, renovarea publică – școli, spitale, instituții publice, decarbonizarea încălzirii și răcirii. 55 milioane clădiri în toata Europă vor fi renovate până în 2030. O provocare foarte mare, a precizat Joyce.

Forumul România Eficientă este la doua ediție, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri ce are are loc în contextul Pactului Verde European și al inițiativei Renovation Wave, care încearcă să ofere o viziune sustenabilă pentru fondul de clădiri din Uniunea Europeană, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare. Evenimentul este organizat de EPG în cadrul proiectului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată.

Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale țării.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.