La OPCOM, acționarii amână selecția administratorilor în condițiile OUG 109. Se continuă provizoratul cu echipa de consilieri, cu experiență de partid

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic La OPCOM, acționarii amână selecția administratorilor în condițiile OUG 109. Se continuă provizoratul cu echipa de consilieri, cu experiență de partid
  • Independența OPCOM este garantată, în sensul neintervenției în deciziile administrative și executive. Conducerea executivă este asigurată, de peste 16 ani, de o echipă de specialiști

Administratorii provizorii nu pleacă încă de la Operatorul comercial al pieţei de energie şi gaze din România – OPCOM, care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi. Acționarii – Transelectrica și statul român, prin Secretariatul General al Guvernului – au hotărât, în AGA din data de 23 octombrie, prelungirea mandatelor acestora pentru încă două luni.

Astfel, Florin Nicolae Andrei Diaconescu, Gabriel Răceanu, Valentin Dumitru Deculescu, Radu Raul Dorobanțu și Marian Costache își continuă activitatea în Consiliul de Administrație până când vor fi desemnați noi administratori în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Deocamdată, nu se știe dacă este vreo intenție a acționarilor să pună în mișcare procedura de selecție a administratorilor în condițiile OUG 109, care este în curs de desfășurare… de ceva vreme!

Florin Nicolae Andrei Diaconescu va îndeplini în continuare funcția de Președinte al CA OPCOM până la data de 12 decembrie 2020.

InvesTenergy a prezentat administratorii provizorii ai OPCOM, 4 dintre aceștia fiind la finalul anului trecut, toți consilieri cu experiență în partid – PNL. Și în Hotărârea AGA nr 9 din 24 decembrie 2019 se preciza că mandatele aleșilor Florin Nicolae Andrei Diaconescu, Valentin Dumitru Deculescu, Gabriel Raceanu și Radu Raul Dorobanțu sunt pentru o perioadă de 4 luni, până pe 23 aprilie 2020, dar nu mai mult de data finalizării procedurii de selecție a administratorilor societății, potrivit OUG 109. De atunci, mandatele administratorilor provizorii s-au tot reînnoit!

Președintele CA, Florin Nicolae Andrei Diaconescu, este administrator rețea calculatoare la Simaco Advertising SRL din 2008, însă lucrează în acestă firmă care se ocupă de producție de materiale publicitare și IT din 2002.  A fost Consilier local la sect 1 București timp de 8 ani (până în 2016). De profesie, este inginer, absolvent al Institutului Politehnic București.

Radu Raul Dorobanțu este Consilier în cadrul Consiliului Județean Ilfov din mai 2016. Din decembrie 2013 lucrează în Grupul Premier Energy SRL, este Director Rețele Retail și Relația cu Clienții. În perioada 2003 – 2008 a lucrat la Rompetrol Holding, având funcția de Director administrativ/achiziții. Este absolvent al Universității Titu Maiorescu.

Valentin Dumitru Deculescu este administrator public la Consiliul Local al mun. Călărași. Apartenență politică – PNL. A lucrat ca manager la Enel Distribuție Muntenia, inginer la Enel Distribuție Dobrogea, a fost director al Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Călărași din cadrul Electrica Dobrogea. A lucrat în Electrica din anul 1989. A absolvit Universitatea din Brașov, cu diplomă de Inginer în profilul electric, specilaizarea electrotehnică.

Gabriel Raceanu este consilier județean la Consiliul județean Ialomița. Deține un Cabinet Individual de Insolvență.

Marian Costache, ales în martie 2020, este Consilier Juridic la RAAPS – SAA Scroviștea, com Ciolpani, jud Ilfov. Membru PNL din anul 1998 îndeplinind diverse functii în Biroul Filialei Sectorului 3, București.

Este de apreciat faptul că acționarii au decis să păstreze independența OPCOM în sensul neintervenției în deciziile administrative și executive. Conducerea executivă a OPCOM este asigurată, de peste 16 ani, de o echipă de specialiști: Victor Ionescu, Director general numit  din anul 2003; Luminița Lupului, Director Direcţia Tranzacții ( numire tot din 2003); Fediuc Silvia (numire din 2004), Director Direcția Economică; Bărsănescu Remus, Director Directia Informatică și Telecomunicații; Rodica Popa, Director Direcţia Tranzacții la Termen și Certificate (numire din 2014).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *