La prima AGOA Hidroelectrica după listare, s-a aprobat tranzacția de preluare a companiei U.C.M. Reșița. Acționarii s-au arătat încrezători și optimiști în ce privește investițiile pe care compania urmează să și le asume în următoarele luni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential La prima AGOA Hidroelectrica după listare, s-a aprobat tranzacția de preluare a companiei U.C.M. Reșița. Acționarii s-au arătat încrezători și optimiști în ce privește investițiile pe care compania urmează să și le asume în următoarele luni

Acționarii Hidroelectrica au aprobat tranzacția de preluare a companiei U.C.M. Reșița S.A.. În cadrul Adunării Generale a Acționarilor Hidroelectrica SA de astăzi, 22.01.2023, a fost aprobată tranzacția de preluare a companiei U.C.M. Reșița S.A. Odată cu această investiție, U.C.M. Reșița urmează să devină „Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.”, cu principalul obiect de activitate fabricarea de motoare și turbine.

Integrarea UCM în Hidroserv va aduce un mare aport pentru Hidroelectrica în ceea ce privește lucrările de mentenanță și reprezintă un moment foarte important în calendarul pentru anul 2024. Întreaga echipă managerială este pregătită să implementeze toate demersurile necesare finalizării transferului de business, se precizează într-o informare a Hidroelectrica.

Astăzi a avut loc prima Adunare Generală Ordinară a Acționarilor Hidroelectrica SA după listarea istorică de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Sentimentul general în rândul acționarilor este unul de încredere și de optimism cu privire atât la activitatea companiei în 2024, cât și la investițiile pe care compania urmează să și le asume în următoarele luni, se specifică în comunicarea Hidroelectrica.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost în vizită de lucru la Hidroelectrica, săptămâna trecută. Discuțiile purtate cu conducerea companiei s-au axat pe direcțiile principale și viitorul proiectelor hidroenergetice cheie ale României. Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, s-a pus accentul pe accelerarea proiectelor majore, incluzând CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Pașcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbești-Jiu și Amenajarea hidroenergetică Răstolița.

Ministrul Burduja a definit o serie de obiective pentru creșterea portofoliului investițional al Hidroelectrica în domeniul energiei regenerabile, reafirmând sprijinul total și necondiționat pentru dezvoltarea acestei companii de stat.

Ministerul Energiei urmează să inițieze mai multe proiecte de acte normative ce vizează accelerarea proiectelor investiționale ale Hidroelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *