La Romgaz, investițiile pot înregistra întârzieri întrucât relația cu terții furnizori se desfășoară în condiții de stare de urgență

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii La Romgaz, investițiile pot înregistra întârzieri întrucât relația cu terții furnizori se desfășoară în condiții de stare de urgență
Reprezentanții Romgaz: Asistăm la reducerea activității în cazul firmelor contractante sau chiar închiderea fabricilor din țările afectate de pandemie, închiderea granițelor, ceea ce presupune imposibilitatea de a transporta materia primă sau echipamentele necesare, reducerea activității firmelor și a activității din birouri, lipsa personalului contractorilor ca urmare a situațiilor de izolare sau carantină, limitări pe plan logistic impuse de starea de urgență 

La Romgaz, investițiile pot înregistra întârzieri, independent de voința companiei, întrucât relația cu terții furnizori în aceasta perioadă se desfășoară în condiții de stare de urgență declarată la nivel national, precizează reprezentanții societății într-un comunicat al companiei.

 Astfel, asistăm la reducerea activității în cazul firmelor contractante sau chiar închiderea fabricilor din țările afectate de pandemie, închiderea granițelor, ceea ce presupune imposibilitatea de a transporta materia primă sau echipamentele necesare, reducerea activității firmelor și a activității din birouri, lipsa personalului contractorilor ca urmare a situațiilor de izolare sau carantină, limitări pe plan logistic impuse de starea de urgență, se semnalează în comunicat.

În prezent, Romgaz își desfășoară activitatea în condiții normale, fără a fi afectată de evoluția pandemiei. Compania se axează pe atingerea țintelor incluse în propunerea de buget, chiar și în situația actuală. Romgaz cooperează cu autoritățile și întreprinde măsurile necesare pentru a asigura siguranța personalului și continuitatea activității.

Pentru a preîntâmpina o eventuală diminuare a activității economice a Romgaz cu consecințe în consumul de gaze naturale, pe termen scurt, se are în vedere injecția gazelor naturale și amânarea livrărilor spre perioada de iarnă. Din punctul de vedere al producției, se are în vedere desfășurarea activității în condiții de normalitate, se specifică în  comunicat.

În cazul izbucnirii unui focar de infecție într-un punct de lucru, s-au stabilit alternative de preluare a activității de către structurile cele mai apropiate. În cazuri excepționale impuse de autorități, situația din teren poate fi diferită. Deocamdată starea de normalitate, responsabilitate şi conștientizare guvernează desfăşurarea activităților de producție din teren, spun reprezentanții Romgaz.

Romgaz comunică că depune toate eforturile pentru a diminua efectele Coronavirus atât la nivelul activității companiei cât şi pentru a reduce la minimum riscul îmbolnăvirii angajaților. În acest sens, se iau continuu măsuri pentru siguranța lucrătorilor companiei, fiind asigurate condiții de muncă în ture şi posibilitatea muncii de acasă, cât şi derularea în condiții optime, normale a activităților de bază.

În acest context, Compania face un apel public la calm şi responsabilitate pentru a reuși să depășim cu bine această situație de criză şi pentru a limita la maximum efectele negative asupra activității companiei şi a economiei în ansamblul său şi asigură populația şi agenții economici că, Romgaz își va continua activitatea ca şi până în prezent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *