La Târgul de energie AFEER, consumatorii casnici pot negocia o reducere la factura de energie sau să-și schimbe furnizorul. Propuneri variate și atractive de servicii

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica La Târgul de energie AFEER, consumatorii casnici pot negocia o reducere la factura de energie sau să-și schimbe furnizorul. Propuneri variate și atractive de servicii

Îndemn pentru consumatorii casnici: Vrei o reducere la factura la energie sau să beneficiezi de un pachet complet de servicii? Ai două opțiuni: fie rămâi la furnizorul care îți livrează energie, dar poți solicita o negociere a contractului; fie faci o schimbare de furnizor, un proces facil și de scurtă durată. În ambele situații, este nevoie de o informare completă (să contactezi mai mulți furnizori din lista afișată de ANRE), de o analiză a ofertelor furnizorilor și  consultantul care să te ajute să iei decizia cea mai bună.

În aceste zile se desfășoară la Palatul Parlamentului, în cadrul IEAS, Târgul național de energie, organizat – în premieră – de Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER. Opt dintre cei mai importanți furnizori pe piața de energie românească – CEZ Vânzare, Complexul Energetic Oltenia, E.ON, Electrica Furnizare, Enel, Electromganetica, MET şi Tinmar Energy – sunt prezenți la târg și stau la dispoziția consumatorilor, mai ales  a celor casnici, interesați să le cunoască ofertele și serviciile pe care le oferă.  “Fii informat! Alege ce ți se potrivește”, este îndemnul AFEER pentru consumatori, care continuă astfel o campanie de informare demarată în urmă cu 2  ani.

Prezent la deschiderea evenimentului, Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, a lăudat inițiativa AFEER de a aduce la cunoștința consumatorilor ultimele noutăți în materie de furnizare de energie, dar și de gaze. „Alături de ANRE, Ministerul Energiei este interesat să afle opiniile furnizorilor privind legislația primară și secundară, ce îmbunătățiri se impun pentru a se asigura siguranța sistemului energetic și accesul consumatorilor la energie”, a declarat Vișan. „Parcurgem o etapă plină de provocări pentru furnizori în care concurența și competiția este acerbă la consumatorul final. Din discuțiile pe care le-am avut cu furnizorii, care au fost cei mai afectați de evoluția prețurilor la energie pe bursă în acest an, sunt nevoiți să își asume riscuri foarte mari pentru a rămâne în piață”, a afirmat Ion Lungu, Președinte AFEER.

Și Maria Manicuță, Director în cadrul ANRE, a evidențiat că furnizorii sunt interfața directă cu consumatorii și iau în piept toate nemulțumirile acestora, chiar dacă nu țin de activitatea lor. „Suntem în fața celui mai dur examen pe care îl dă industria energetică, inclusiv ANRE. De la 1 ianuarie 2018, în contextul liberalizării totale a pieței, consumatorii pot să-ți aleagă furnizorii de energie, însă pot rămâne sub protecția serviciului universal. Este foarte important cum vor acționa furnizorii de ultimă instanță, care vor fi furnizori obligatorii, dar și opționali. Ne dorim să crească opțiunile pentru consumatori, să dăm mai multă încredere liberalizării. Statul, prin ANRE, are un rol important în funcționarea pieței de energie. Ne străduim să înțelegem corect doleanțele consumatorilor și preocupările industriei, să fim un arbitru corect. Consumatorii trebuie să beneficieze de servicii de calitate și prețuri la energie corecte”, a afirmat reprezentanta ANRE. În completare, președintele AFEER a precizat că participanții la piață așteaptă de la ANRE reglementări secundare care să permită o activitate corectă, să dea posibilitatea unor acțiuni innovative în domeniul furnizării. Ne așteptăm la mai multă liberatate acordată furnizorilor prin reglementări secundare, a afirmat Lungu.

Reprezentanții celor 8 furnizori au îndemnat consumatorii să vină, la Târgul de energie AFEER, în perioada 19 – 22 septembrie, la Palatul Parlamentului, să consulte ofertele variate și atractive de energie pregătite de companii, să afle ce servicii oferă acestea.  Furnizorii de electricitate au în pachetele lor servicii de asigurări, reparaţii, despăgubiri, scutiri de la plata facturii în cazuri excepționale etc. Companiile expozante au pregătit surprize, mai ales pentru cei care încheie contracte pe perioada târgului.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *