La Transelectrica, se tot prelungește provizoratul. Acționarii, convocați să numească supraveghetori pentru alte câteva luni

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica La Transelectrica, se tot prelungește provizoratul. Acționarii, convocați să numească supraveghetori pentru alte câteva luni

La Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” mai continuă provizoratul. Ministerul Economiei, ce reprezintă statul român în acționariatul companiei, nu dă semne că se grăbește să schimbe situația.

Procedura de selecție a membrilor CS conform OUG 109 este în curs de derulare, după cum reiese din informările transmise Bursei de Valori București. De notat că acționarii au aprobat declanșarea acesteia în septembrie 2017!

Între timp, mandatele provizorii ale șefilor companiei expiră și fie se prelungesc, fie se mai fac unele schimbări, după cum vor acționarii. Directoratul convoacă Adunarea generală ordinară a acționarilor, în data de 29.03.2019, pentru numirea membrilor Consiliului de Supraveghere începând cu data de 30 martie 2019, potrivit unui anunț transmis BVB. În raport nu se specifică durata mandatului noilor membri, dar este de așteptat să fie două maxim patru luni.

În aceeași ședință, se va stabili remuneraţia supraveghetorilor, se va aproba forma contractului de mandat, profilul Consiliului de Supraveghere și a candidaţilor pentru postul de membru al CS.

Din actualul CS al Transelectrica fac parte: Gheorghe Olteanu – președinte, Liviu Ilași, Alin-Sorin Mitrica, Fanel Mihalcea, Adrian Mitroi, Ion Ciuculete și Constantin Dumitru – membri. Continuă provizoratul la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica cu noi schimbări în Directorat.

La finalul anului trecut, Consiliul de Supraveghere a numit următorii membri provizorii în Directorat, cu mandate până la data de 20 aprilie 2019: Marius-Dănuţ Caraşol – președinte, Andreea-Georgiana Florea, Constantin Saragea, Claudia-Gina Anastase şi Adrian Savu – membri.

„Mandatul noilor membri ai Directoratului are o durată de 4 luni, începând cu data de 21 decembrie 2018, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval”, potrivit unui comunicat al Transelectrica.

Reluăm un mesaj, cu speranța că va fi recepționat de responsabilii de la Ministerul Economiei: Cu numeroasele schimbări în conducerea Transelectrica în ultimii ani, recomandat ar fi să se continue planurile de restructurare și proiectele de investiții demarate, pentru o bună funcționare a operatorului de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 de staţii electrice şi 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport. Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei. 

Acționarii Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice – Transelectrica sunt Statul Român, reprezentat de Ministerul Economiei, ce deține 58,688% acțiuni, alți acționari – persoane juridice, ce dețin 35,193% acțiuni și alți acționari-persoane fizice ce dețin 6,119% acțiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *