La Transelectrica, se schimbă iar garda de supraveghetori provizorii. Propunerile Ministerului Economiei pentru noul CS: 3 consilieri, un secretar de stat,un secretar general,un specialist în marketing și un profesor universitar

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential La Transelectrica, se schimbă iar garda de supraveghetori provizorii. Propunerile Ministerului Economiei pentru noul CS: 3 consilieri, un secretar de stat,un secretar general,un specialist în marketing și un profesor universitar

Noi schimbări în conducerea Transelectrica. Ministerul Economiei prelungește provizoratul și schimbă patru dintre supraveghetori. În noua formulă a CS, sunt propuse trei doamne cu funcții de consilier al ministrului Justiției, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și secretar general al Ministerului Economiei și un profesor universitar de la ASE.

Motivând că până la data când expiră manadatele membrilor provizorii ai Consilliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica,  nu poate fi finalizată procedura de selecție în conformitate cu prevederile OUG 109, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, vine cu noi propuneri de supraveghetori, tot provizorii. Acestea sunt:

  • Mitroi Adrian, inginer-economist;
  • Mitrică Alin Sorin – specialist marketing
  • Dumitru Constantin – având competențe tehnice și juridice
  • Toader Mihaela Virginia – competențe în management
  • Constantinovici Mihaela – competențe în științe juridice
  • Coșea Dumitru George Mircea – profesor universitar ASE
  • Crișu Nina Carmen – competențe în științe juridice.

În calitatea sa de acționar majoritar, Ministerul Economiei decide să îi înlocuiască pe Olteanu Gheorghe (președinte CS), Ilași Liviu, Mihalcea Fănel și Ciuculete Ion.

Cine sunt noii supraveghetori ai Transelectrica, ce urmează să fie numiți în ședința AGOA ce va avea loc la sfârșitul lunii în curs?

Mitroi Adrian este consilier al ministrului Economiei și actual membru CS (din mai 2018); Conferențiar universitar și Director de Program la Academia de Studii Economice din București de aproape 20 de ani. A ocupat poziții de conducere în instituții financiar-bancare și în societăți cu capital de stat.

Mitrică Alin Sorin este membru actual în CS. Potrivit unei note biografice,  are o experienţă vastă în domeniul administraţiei publice locale şi centrale, de-a lungul activităţii sale profesionale ocupând o serie de poziţii, precum cea de Administrator Public al Judeţului Dolj (2008-2013, 2015) şi cea de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene (perioada 2013-2015). Din 2015 este Director general adjunct al SC ANAGRAMA SRL.

Dumitru Constantin, actual membru CS, are o experienţă de peste 30 ani în administraţia publică centrală. Din 2017, deţine funcţia de Consilier Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei. Anterior, a ocupat o poziţie de Consilier al Secretarului General, Guvernul României.

Toader Mihaela Virginia este Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene din aprilie 2018. A fost Director și Consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Constantinovici Mihaela este Consilier personal al ministrului Justiției Tudorel Toader.

Coșea Dumitru George Mircea este profesor universitar la ASE București. A fost preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză Economică și al Consiliului pentru Reformă.  Din 2001 este membru supleant al Biroului Executiv al PNL.

Crișu Nina Carmen este secretar general în Ministerul Economiei. A fost prefect al judeţului Giurgiu.

Noul CS va fi numit în ședința AGOA programată pentru 29.03/1.04.2019. Durata mandatelor membrilor provizorii este stabilită la două luni, începând cu data de 30 martie.

Nu putem să nu remarcăm că între propunerile Ministerului Economiei pentru șefia Transelectrica, companie strategică de o importanță majoră pentru sectorul energetic, nu și-au făcut loc specialiștii în domeniul energetic. Probabil, se consideră că – în provizorat – Transelectrica poate fi supravegheată, fără probleme, de o echipă formată din 3 consilieri, un secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, un secretar general în Ministerul Economiei, un specialist în marketing și un profesor universitar ! 

Statul român, prin Ministerul Economiei, este principal acționar a Transelectrica, deținând un procent de 58,68% din acțiunile companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *