Legea privind consumatorul vulnerabil de energie, adoptată de Camera Deputaților. Se va aplica de la 1 noiembrie

Publicat pe Categorii Actual
Prima Pagina Actual Legea privind consumatorul vulnerabil de energie, adoptată de Camera Deputaților. Se va aplica de la 1 noiembrie
  • Ministrul Energiei: Lucrăm și la o Ordonanță de Urgență prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu pentru 10 milioane și ceva de români

Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată în Plenul Camerei Deputaților și va fi aplicată începând cu data de 1 noiembrie 2021. Proiectul de lege a fost adoptat  cu 281 voturi pentru și o singură abținere.

Lucrăm și la o Ordonanță de Urgență prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina 31 martie. Deci avem tot timpul. Deci vorbim și aici de peste 10 milioane și ceva de români!, a precizat ministrul Virgil Popescu, pe facebook.

Comisiile de Industrii și Servicii, Politică Economică și Muncă ale Camerei Deputaților au votat ca Legea să fie aplicată începând cu data de 1 noiembrie 2021, argumentând că instituțiile implicate vor avea timp să se pregătească pentru implementarea noului sistem, iar beneficiarii să depună actele necesare pentru a primi subvențiile.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *