Libanul a reluat furnizarea de energie electrică. Banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane dolari pentru a importa carburanţi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Libanul a reluat furnizarea de energie electrică. Banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane dolari pentru a importa carburanţi

Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, după pana produsă cu o zi în urmă, când cele mai mari două centrale energetice din ţară au oprit activitatea din lipsă de carburanţi, a transmis Ministerul Energiei de la Beirut, care a mai anunţat că banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi, potrivit Hotnews..

Libanul a rămas fără energie electrică, sâmbătă, după ce principalele două centrale energetice nu au mai avut carburanţi, a anunţat compania naţională de electricitate.

Este cea mai gravă criză economică după anii 1850 prin care trece Libanul, care în ultimele luni a avut probleme să importe suficientă păcură pentru centralele sale energetice, scrie News.ro.

Electricitatea este disponibilă doar o oră pe zi în majoritatea țării, în condiţiile opririi prin rotaţie a furnizării de energie, în timp ce carburanţii necesari pentru generatoarele de urgenţă sunt şi ei în cantitate limitată.

După ce centrala Deir Ammar a fost nevoită să nu mai producă electricitate vineri dimineaţă, din cauza epuizării rezervelor de păcură, centrala Zahrani şi-a încetat activitatea în după-amiaza zilei de sâmbătă, din acelaşi motiv”, a anunţat Electricite du Liban, citează News.ro. Acest fapt a dus la prăbuşirea în totalitate a reţelei, fără posibilitatea de reluare a livrărilor de energie”, a arătat compania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *