Liderii europeni din sectorul energetic se întâlnesc la Eurelectric Power Summit 2019 “New Leadership”, 20-21 mai, Florenţa

Publicat pe Categorii Esential, Evenimente
Prima Pagina Actual Esential Liderii europeni din sectorul energetic se întâlnesc la Eurelectric Power Summit 2019 “New Leadership”, 20-21 mai, Florenţa
  • Au confirmat prezenţa 39 speakeri

Liderii europeni din sectorul energetic, care lucreaza la transformarea peisajului energetic al Europei,  se reunesc si in acest an la Eurelectric Power Summit 2019, ce avea avea loc saptamana viitoare, pe 20 si 21 mai, la Florenta. Tema aleasa este New Leadership. “Noi concepte, noi modele de afaceri, noi perspective. Viitorul se află în mâinile tuturor. Credeti, visați și proiectați o lume mai bună, mai durabilă și demnă de încredere”, este mesajul ce se doreste a fi transmis la Eurelectric Power Summit 2019.

Digitalizarea, investitiile în noi tehnologii, sursele regenerabile sunt reperele principale ale pietei de energie intr-un context in care planeta vrea sa reducă emisiile de carbon, s-a concluzionat la conferinta Eurelectric organizata in 2018.

Anul acesta, participantii la evenimentul organizat de Eurelectric, asociatia  ce reprezinta interesele comune ale industriei de electricitate la nivel pan-european, cu 3.500 de companii din Europa membre,  se vor focusa pe teme de actualitate si maxim interes. Se cauta raspunsuri pentru o serie de intrebari, precum:

  • Cine își va asuma responsabilitatea de a deschide calea spre o societate cu emisii zero zero până în 2050?
  • Ce înseamnă cu adevărat puterea oamenilor? Ce trebuie sa faca o companie să fie capabilă să răspundă așteptărilor clienților, totul fiind intr-o continua schimbare? Vor continua sa apara noi jucatori, furnizori de servicii de varf, care vor explora modele de afaceri de ultima ora si valorifica potentialul noilor tehnologii (inovarea in domeniul generarii, depozitarii, solutii digitale), in linie cu tendintele de digitalizare și de descentralizare. Toate serviciile vor fi orientate spre client;
  • Este posibil ca competiția marilor jucători în domeniul energiei și tehnologiei să transforme provocările în oportunități?

Conferinta este un eveniment anual de referinta pentru domeniul energetic international. La Summit-ul din acest an au confirmat prezenta 39 speakeri. Printre vorbitori: Antonio Tajani, Presedinte Paralmentul European, Francesco Starace, CEO al Enel, Davide Crippa- Undersecretary, Italian Ministry of Economic Development, Magnus Hall, CEO al Vattenfall, Chris Peeters, CEO al grupului Elia, Will Gardiner, directorul executiv al grupului Drax, Jean-Michel Glachant, directorul Școlii de reglementare din Florența, Vera Pereira , Membru executiv al EDP, Joanna Hubbard, COO și co-fondator al Electronului și Dr. John E. Kelly, vicepreședinte senior la IBM, Lisa Davis, CEO Gas and Power, Siemens AG si lista continua.

Puteti accesa Agenda cu Seakerii confirmati: https://powersummit2019.eurelectric.org/programme/

Pe parcursul celor doua zile, participantii sunt invitati la o serie de mese rotunde pe diverse teme, precum: mobilitatea electrică, evoluția locurilor de muncă în tranziția energetică, tehnologii digitale etc.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul conferintei: https://powersummit2019.eurelectric.org/

Eurelectric este asociația sectorială ce reprezintă interesele comune ale industriei de electricitate la nivel pan-european. Eurelectric reprezintă 3.500 de companii din Europa, cu o cifră de afaceri totală de 200 de miliarde de euro, care acoperă toate domeniile, de la generarea și piețele de energie electrică, la rețelele de distribuție şi consumatori, precum și probleme legate de mediu și durabilitate. Francesco Starace, CEO al grupului Enel, este preşedinte al Eurelectric. 

IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice, cu sediul la Bruxelles, principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice. Este cea mai veche organizaţie din domeniul energiei din România, încă de la înfiinţare (26 iunie 1926) fiind partenerul autorităţilor publice şi al industriei în dezvoltarea şi promovarea sectorului energetic, precum şi în apărarea intereselor României în acest domeniu pe plan internaţional.  Corina Popescu,  Director General Electrica, este Presedintele IRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *