Loc liber în  Directoratul Transelectrica. Angajat al companiei de 16 ani, Iacobici a refuzat funcția de Președinte și mandatul de membru provizoriu

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Loc liber în  Directoratul Transelectrica. Angajat al companiei de 16 ani, Iacobici a refuzat funcția de Președinte și mandatul de membru provizoriu

După ce a refuzat șefia Transelectrica, Luca-Nicolae Iacobici a decis să nu accepte mandatul de membru provizoriu al Directoratului. Luca-Nicolae Iacobici este angajat al Transelectrica de 16 ani, din 2012 fiind director al sucursalei de Transport Timişoara.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA aduce la cunoștința acționarilor și investitorilor faptul că domnul Luca – Nicolae IACOBICI a informat Compania în data de 12.06.2017 că nu acceptă mandatul de membru provizoriu al Directoratului acordat de către Consiliul de Supraveghere prin Decizia nr.43 din data de 29.05.2017, se precizează într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori București.

Prin urmare, în data de 13.06.2017, Consiliul de Supraveghere a constatat vacantarea unui loc în Directoratul Companiei începând cu data de 01.06.2017.

În prezent, Directoratul Companiei îşi desfăşoară activitatea cu cei patru membri aflaţi în funcţie, se menționează în raportul semnat de  Georgeta – Corina Popescu, Director General Executiv, Președinte Directorat Transelectrica.

La finele lunii mai, compania și-a informat acționarii și investitorii de numirea în funcția de membru provizoriu și Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv, începând cu data de 01 iunie 2017, a domnului Luca-Nicolae Iacobici. Acesta urma să îl înlocuiască pe Ion – Toni Teau, a cărui mandat a încetat la finele lunii mai.

Urmare a refuzului lui Iacobici, Corina Popescu a fost numită în funcția de  Președinte al Directoratului Transelectrica (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii). Corina Popescu a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei în Guvernul Cioloș, membru în CA Electrica. A deținut poziția de Șef Departament Power Assets în cadrul OMV Petrom, timp de 4 ani fiind și directorul Sucursalei București a OMV Trading GmbH Viena Austria. Popescu a lucrat la E.ON România de pe poziția de Director Reglementări și Supraveghere Piața Energie Electrică, la E.ON Moldova Furnizare – ca Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică și a fost Șefă Serviciu Distribuție la Electrica. Cariera profesională și-a început-o la Renel și apoi la Conel.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *