Lucrările la gazoductul Nord Stream 2, mai scumpe și întârziate cu 8 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Lucrările la gazoductul Nord Stream 2, mai scumpe și întârziate cu 8 luni

Lucrările la gazoductul care traversează Marea Baltică spre Europa ar putea fi întârziate cu opt luni şi ar putea costa cu 660 de milioane de euro în plus, din cauza obstacolelor în obţinerea permiselor necesare din Danemarca, a anunțat Operatorul proiectului Nord Stream 2, potrivit Reuters.

Grupul rus Gazprom a finalizat peste 70% din Nord Stream 2 . Din luna aprilie 2017 aşteaptă aprobarea autorităţilor de la Copenhaga pentru construirea porţiunii de 147 – 175 kilometri care va trece prin apele teritoriale ale Danemarcei, scrie Agerpres. Costul iniţial al proiectului este estimat la 9,5 miliarde euro.

„Companiile energetice occidentale din Austria, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Olanda s-au angajat să investească fiecare aproape un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) în gazoduct, iar peste 1.000 de companii din 25 de ţări lucrează la el şi îşi menţin angajamentul pentru a finaliza lucrarea”, informează operatorul proiectului Nord Stream 2.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *