Lukoil: Împrumut de un miliard de dolari destinat proiectului azer Shah Deniz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Lukoil: Împrumut de un miliard de dolari destinat proiectului azer Shah Deniz

Compania rusă Lukoil PJSC a obținut un împrumut de un miliard de dolari pentru a finanța expansiunea proiectului de exploatare a gazelor naturale de la zăcământul Shah Deniz din Azerbaijan, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Asiatică pentru Dezvoltare (ADB) au acordat două împrumuturi Lukoil pentru ca firma rusă să finanțeze cota sa din proiectul de 28 miliarde de dolari. Lukoil deține 10% din zăcământul Shah Deniz, aflat în Marea Caspică.

BERD și ADB au acordat Lukoil o facilitate de credit pe 12 ani, în valoare de 560 milioane de dolari, și au ajutat compania rusă să obțină un împrumut pe zece ani, de 440 milioane de dolari, de la un grup de bănci alcătuit din ING, Bank of China, UniCredit AG și Societe Generale.

Shah Deniz este cel mai mare câmp de gaze naturale din Azerbaidjan și este operat de un consorțiu de firme compus din British Petroleum (BP), Statoil, Lukoil, Nico, SOCAR și TPAO. Transportul gazelor naturale din Azerbaidjan către Europa va reduce dependența de Gazprom, care furnizează aproximativ un sfert din gazul natural din regiune.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.