Lulache, Nuclearelectrica: Construcția Unităților 3 și 4 poate demara în maxim 3 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Lulache, Nuclearelectrica: Construcția Unităților 3 și 4 poate demara în maxim 3 ani

La începutul anului 2017 se va putea înfiinţa Compania de proiect ceea ce ar determina ca în maxim trei ani să se poată demara construcţia Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, a afirmat Daniela Lulache, director general Nuclearelectrica la conferinţa „Investiţii pentru siguranţa energetică a României”, organizată de The Diplomat Bucharest.

Daniela Lulache

„Acest calendar este viabil dacă toţi cei implicaţi în proiect îşi fac treaba. Nimănui nu-i place să ceară, nu ne plac ajutoarele de stat, nu ne place să dezvoltăm un proiect care nu poate fi pus în practică”, a spus Lulache, potrivit Agerpres.

Referindu-se la rolul energiei nucleare, Lulache a precizat: “Oricare ar fi mixul energetic către care România va ţinti şi oricare ar fi scenariile prin care România va încerca să îşi atingă obiectivele, rolul energiei nucleare va rămâne constant şi consistent în viitor. Noi astăzi facem investiţii mari, substanţiale an de an în energia nucleară, în securitate nucleară. Volumul de investiţii anual al Nuclearelectrica este într-o medie de 50-100 de milioane de euro. Toţi aceşti bani se regăsesc în securitate nucleară, primordial, şi în producţie optimală, secundar”, a spus Lulache.

Unităţile 1şi 2, cât şi Unităţile 3 şi 4 au o tehnologie care îndeplineşte toate standardele de securitate nucleară.”Este o tehnologie în sine dovedită robustă. Am făcut de altfel de-a lungul timpului demonstraţia clară că ştim să operăm aceste unităţi la cele mai înalte standarde de securitate. Rămâne însă deschisă problema finanţării”, a afirmat Daniela Lulache, citată de Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *