Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Tarom riscă să se închidă dacă nu primesc ajutor de salvare. Dacă Guvernul nu dădea marți ordonanță de urgență cu ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Tarom, erau 99% șanse ca aceste companii să se închidă, a declarat Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la Digi24.
Acesta a anunțat că va merge luni, 11 februarie, la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni pe energie, piață internă și competitivitate referitor la situația privind ajutoarele de salvare acordate. „Luni sunt la Bruxelles, am întâlnire cu trei comisari europeni, pe energie, piață internă și competitivitate, și niciunul dintre cei 3 comisari nu a contramandat întâlnirea pe motiv că avem o criză politică în România. (…) Eu, ministerul Economiei, am avut două ordonanțe de urgență. Una a fost cu ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), care a fost simultan cu ajutorul de stat pentru Tarom. Dacă nu (le) dădeam acum și guvernul era căzut ce făceam cu acei oameni, 13.000 de oameni la CEO și câteva mii la Tarom, ce făceam cu ei, că nu mai puteam… era ajutor de salvare pentru aceste două companii pentru care și merg la Comisia Europeană”, a spus Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la Digi24.
Referindu-se la OUG ce modifică Legii petrolului, Virgil Popescu a precizat: „O a doua (ordonanță) a fost o transpunere de directivă, foarte clară, o uitare a vechilor guverne, de transpunere a art. 2 din directivă – pe motive de siguranță națională un stat poate, la propunerea autorității competente, să refuze semnarea unui acord petrolier sau să retragă, să rezilieze un acord petrolier. Lucruri foarte importante pentru securitatea națională”.