Mai mulți avocați in-house la Hidroelectrica. Au început recrutările pentru șase posturi de conducere în Departamentul Juridic

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Mai mulți avocați in-house la Hidroelectrica. Au început recrutările pentru șase posturi de conducere în Departamentul Juridic

Hidroelectrica se află în plin proces de reorganizare. Începând din 4 noiembrie, a intrat în vigoare o nouă structură organizatorică. Președintele Directoratului, Bogdan Badea, a anunțat, într-un interviu acordat InvesTenergy, că Hidroelectrica parcurge o nouă etapă de restructurare, care nu se face cu disponibilizări, ci vizează directorii unor paliere decizionale care pot opta pentru alte posturi în cadrul companiei și că vor fi angajați în jur de 140 de specialiști, pentru urgentarea  planului de investiții.

În cadrul noii structuri, Departamentul Juridic intră într-o fază de dezvoltare organizațională. Cea mai profitabilă companie din România derulează, cu sprijinul Pluri Consultants România, un important proces de recrutare internă și externă pentru șase posturi de conducere din cadrul Departamentului Juridic, respectiv: Șef Serviciu, Șef Birou Litigii și Șef Birou Consultanță în cadrul Serviciului Activități Producție/Trading Energie Electrică, Șef Serviciu Activități Corporative, Șef Birou Litigii și Șef Birou Consultanță din cadrul Serviciului Activități Corporative.

Candidații pentru posturile menționate trebuie să aibă studii superioare juridice, să fie licențiați în drept, să aibă minim 8 ani (6 ani, după caz) experiență în drept civil și comercial, în drept societar, în dreptul muncii, în achizitii publice, în drept bancar și financiar, în relații instituționale și în litigii. Totodată, să dețină cunostinte relevante privind activitatea de producere și de trading/furnizare a energiei electrice. Să fie  buni cunoscător al reglementărilor speciale din domeniul energiei etc.

Din vara anului trecut, Departamentul Juridic al Hidroelectrica, format din 12 consilieri juridici, este coordonat de Dana Dunel Stancu, care a fost cooptată de la casa de avocatură Biriș Goran. De profesie avocat, cu o experiență de peste 15 ani în sectorul energetic, Dana Dunel Stancu a lăsat poziția de Coordonator al practicii de energie și resurse naturale din cadrul casei de avocatură Biriș Goran pentru Hidroelectrica.“Dincolo de multitudinea de litigii în care este implicată compania, îmi doresc ca la un moment dat activitatea acestui departament să fie focusată pe partea de consultanță și prevenție, să oferim expertiză juridică competitivă în ariile de activitate specifice companiei”, a declarat Dana Dunel Stancu pentru InvesTenergy, în momentul preluării conducerii Departamentului Juridic.

Pe parcursul procesului de selecție vor fi evaluate și următoarele grupe de competențe: conceptuale, manageriale, personale și sociale, de relaționare cu clienții interni și externi. Cei mai competenți și mai motivați candidați pentru ocuparea celor 6 posturi din cadrul Departamentului Juridic al Hidroelectrica vor fi selectați la capătul unui proces care are următoarele etape, eliminatorii: evaluarea eligibilității candidaturilor depuse; selecția inițială – analiza dosarului de candidatură, interviu online sau telefonic, verificare referințe, administrarea unor probe (chestionare) de evaluare; selecția finală – interviu panel în prezența comisiei de selecție; comunicarea rezultatelor finale, se precizează în anunțul de recrutare.

Departamentul Juridic este responsabil pentru stabilirea strategiei juridice, reprezintă și susține interesele companiei în fața instantelor judecătorești, a organelor de urmărire penală, notariate, arbitraj, Oficiul Registrului Comerțului, Curtea de Conturi, Curtea Constituțională etc. Totodată,  aplică modificările legislative și urmărește punerea în aplicare și respectarea legislației în vigoare pe domeniile de activitate vizate.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *