Mai puține secrete de serviciu la ANRM. Unele categorii de date pentru petrol și gaze, la liber. Act normativ pe circuitul de avizare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Mai puține secrete de serviciu la ANRM. Unele categorii de date pentru petrol și gaze, la liber. Act normativ pe circuitul de avizare
  • NU se schimbă regimul secretelor de stat şi celor de importanță deosebită care vizează interesul național

Guvernul Orban este de acord cu desecretizarea unor secrete de serviciu ce privesc activitatea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale – ANRM. Un act normativ privind schimbarea regimului  secretului de serviciu pentru materiale de construcţii, roci utile, inclusiv pentru anumite categorii de date pentru petrol şi gaze, este pe circuitul de avizare la instituţiile abilitate şi urmează să fie pus în consultare publică.

NU se va schimba regimul secretelor de stat şi celor de importanță deosebită care vizează interesul național, spun surse guvernamentale. De exemplu, date ce privesc traseele de conducte ramân secrete de stat. Potrivit surselor noastre, decizia ANRM de desecretizeze a unor secrete de serviciu vine ca urmare a solicitării patronatelor din domeniu cu scopul dinamizării pieţei de profil și asigurării transparenței în sector.  

Investitorii din minerit, petrol și gaze au întâmpinat probleme, li se cer informații pe care ei nu le pot furniza din cauza caracterului confidențial, a precizat recent Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban,pentru Hotnews, anunțând că se vor reconsidera unele categorii de informații clasificate privind resursele minerale și cele de petrol și gaze.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *