Mâine, 23 noiembrie, începe Romanian International Gas Conference, a treia ediție

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Mâine, 23 noiembrie, începe Romanian International Gas Conference, a treia ediție

Mâine, 23 noiembrie, începe a treia ediție a Romanian International Gas Conference – RIGC. Tema aleasă de organizator – Energy Policy Group (EPG) este „Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale”. Evenimentul se va desfășura în format online, în perioada 23 – 26 noiembrie, ca o succesiune de patru seminarii web, cu diferite formate

RIGC 2020 se va concentra pe răspunsul sectorului gazelor naturale la Acordul verde european și implicațiile recuperării post-Corona asupra României și regiunii. Organizatorii își propun să facă, cu sprijinul speakerilor invitați, un bilanț al evoluțiilor și tendințelor pentru sectorul gazelor naturale din România și Europa de Sud-Est.

Agenda evenimentului:

InvesTenergy este Partener media al evenimentului.

Pentru mai multe informații despre RIGC 2020, accesați: https://www.rigc.ro/

Contextul pentru RIGC 2020 este Acordul verde european, care pune economia continentului pe o cale ambițioasă unică spre emisiile de carbon nete până la 2050. Industria gazelor va trebui să aducă în prim plan o strategie convingătoare de decarbonizare pe termen lung, în jurul producției și utilizării de biogaz / biometan, energie electrică și hidrogen fără carbon, alături de infrastructura necesară, susuțin organizatorii evenimentului internațional devenit tradițional în România – Think tank-ul  EPG.

Tematica RIGC 2020 este complexă și de maxim[ actualitate. Se vor dezbate, în cadrul sesiunilor, teme importante, cum ar fi: „ultimul tren” pentru investițiile în dezvoltarea perimetrelor de gaze din apele adânci din Marea Neagră, viitoarele surse de gaze lichefiate din Grecia, problematica piaței gazelor naturale din România, inclusiv obstacolele puse în calea dezvoltării sectorului de noile reglementări și legi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *