Mark Davis, noul director regional al BERD pentru România şi Bulgaria

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Mark Davis, noul director regional al BERD pentru România şi Bulgaria

Mark Davis este noul director regional al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru România şi Bulgaria. Îl va înlocui pe Matteo Patrone începând cu data de 1 aprilie. Patrone a fost numit director executiv pentru Europa de Est şi Caucaz.

„Sunt onorat să preiau această noua sarcină. România şi Bulgaria sunt state în ascensiune economică în Europa de sud-est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menţine ritmul investiţiilor în cele două ţări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivităţii acestor economii şi integrarea lor pe plan regional şi internaţional. Dorim să construim economii care să acţioneze în beneficiul oamenilor”, a declarat Davis, potrivit Agerpres.

În noua sa funcţie de director regional pentru România şi Bulgaria, Mark Davis va conduce operaţiunile BERD în cele două ţări cu scopul de contribui în continuare la accelerarea creşterii economice prin investiţii, consultanţă în afaceri şi susţinerea reformelor.La sfârşitul anului 2018, BERD investise peste 8,3 miliarde de euro în România şi aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria. Anul trecut, banca a investit peste 400 milioane de euro în România şi peste 185 milioane de euro în Bulgaria.

Potrivit Agerpres, Davis a fost consilier al vicepreşedintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. El s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operaţiunile băncii în Armenia. Pe parcursul mandatului său la Erevan, investiţiile băncii în Armenia au crescut considerabil, contribuind la crearea Fondului Armean de Capital Privat şi la dezvoltarea pieţei de capital locale. Înainte de a se alătura BERD, Mark Davis a fost director executiv la Goldman Sachs în Moscova (2010 – 2012) şi director executiv la Morgan Stanley la Londra (2007 – 2010). Şi-a început cariera la Banca Mondială, în Washington, unde a activat în calitate de economist senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina şi Kazahstan între 1996 – 2006. Mark Davis are un doctorat în ştiinţe economice la Universitatea Tulane.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *