Marș împotriva poluării din Capitală pe 14 februarie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Marș împotriva poluării din Capitală pe 14 februarie

Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, adresează invitația pentru vineri, 14 februarie, de la ora 17.00, la marșul „Aer curat, nu plămân intoxicat!”.

Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe. Acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului. Toți cetățenii sunt așteptați la marș, pentru a transmite un mesaj clar autorităților: vrem rezolvarea problemei poluării și cerem măsuri urgente.

Sursa: https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/air-quality-23-2018/ro/

Organizatorii solicită autorităților transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului sunt doar câteva dintre soluțiile pe care organizatorii marșului le solicită autorităților.

„Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși.  Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieșim pe stradă și privim spre viitor cu multă incertitudine”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

București, Brașov și Iași sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar  poluarea depășește constant normele europene.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/IP_18_3450

Marșul va începe de la Piața Unirii și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului. Marșul este susținut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupția Ucide și Ești din Sectorul 5, dacă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *