Martin Moise, PATRES: Românii îşi construiesc casele fără să respecte standardele NZEB. Legea nu se respectă

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Martin Moise, PATRES: Românii îşi construiesc casele fără să respecte standardele NZEB. Legea nu se respectă

Legea privind respectarea standardului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) la construirea clădirilor noi nu se respectă, a declarat, vicepreşedintele Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), Martin Moise, potrivit Agerpres.

„Legea 101 prevede că toate clădirile noi din România care obţin autorizaţie de construire după 1 ianuarie 2021 trebuie să fie cât mai aproape de standardul NZEB – Net Zero Emission Building, şi mai mult decât atât, trebuie să-şi genereze 30% din consumul de energie primară din surse regenerabile de la faţa locului sau la maximum 30 de kilometri distanţă. Aş fi curios să facem un clasament şi să ne uităm pe autorizaţiile de construire emise în ultimele 7 luni în ţară, să vedem câte autorizaţii chiar prevăd acest lucru. Legea nu se respectă”, a afirmat Martin Moise, într-o conferinţă de presă organizată de Energynomics, scrie Agerpres.

Vicepreşedintele PATRES a apreciat că românii îşi construiesc în prezent casele fără să respecte standardele NZEB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *