MEEMA asigură: Elcen este pregătită pentru a asigura o iarnă liniştită locuitorilor Capitalei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic MEEMA asigură: Elcen este pregătită pentru a asigura o iarnă liniştită locuitorilor Capitalei

Electrocentrale Bucureşti (Elcen) are toate stocurile de combustibil necesare pentru a livra agent termic bucureştenilor, iar reprezentanţii Primăriei Capitalei ar trebui să se abţină de la politizarea acestui subiect şi să-l trateze serios şi responsabil, susțin reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de AfaceriEnergiei, printr-un comunicat.

„ELCEN societatea în administrarea MEEMA este pregătită pentru a asigura o iarnă liniştită locuitorilor Capitalei, cantităţile de gaze necesare pentru sezonul de termoficare 2019-2020 fiind asigurate în baza contractelor încheiate cu SNGN Romgaz SA Mediaş”, se precizează în comunicat. Elcen are pregătit inclusiv stocul de combustibil alternativ necesar în eventualitatea unor vârfuri de sezon cu consumuri mari de energie. Astfel, ELCEN deţine un stoc de păcură de 12.880 tone din care 9.735 reprezintă stoc util, la care se adaugă cantitatea de 16.800 tone de păcură stoc rezerva de stat (ANRSPS).

„Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, transmite un apel reprezentanţilor Administraţiei Publice Locale de la nivelul Bucureştiului, care au comentat subiectul în spaţiul public, de a se abţine de la politizarea unui subiect atât de important precum asigurarea cu energie termică a Capitalei şi de a trata cu seriozitate şi responsabilitate atât această temă, cât şi modul de administrare al RADET”, se mai spune în comunicat.

RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie, a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *