MEEMA lucrează cu Consiliul Concurenței la schema de sprijin pentru unitățile în cogenerare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic MEEMA lucrează cu Consiliul Concurenței la schema de sprijin pentru unitățile în cogenerare

MEEMA lucrează cu Consiliul Concurenței la schema de sprijin pentru unitățile în cogenerare

Gazul natural va juca un rol important în funcționarea sistemelor de încălzire centralizată, a declarat Dan Drăgan, Secretar de stat în MEEMA, la conferința “Romanian International Gas Conference” (RIGC), organizată de Energy Policy Group (EPG).

Întrebat de planurile în domeniul cogenerării, Drăgan a spus că sectorul gazelor naturale din România va beneficia de pe urma construirii unor noi unități în cogenerare de înaltă eficiență. “În prezent, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri conlucrează cu Consiliul Concurenței pentru a vedea în ce mod poate fi prelungit prelungită schema de sprijin pentru unitățile în cogenerare. Să venim cu o propunere cât mai adecvată pentru investiții”, a declarat Dan Drăgan, completând că MEEMA se consultă cu Comisia Europeană pentru a propune o schemă care să atragă investiții în  centrale pe cogenerare.  

A treia ediție a Romanian International Gas Conference – RIGC, cu tema “Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale”, se desfășoară în format online, în perioada 23 – 26 noiembrie, ca o succesiune de patru seminarii web.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *