MEEMA, nou apel de proiecte: Capacitate crescută pentru producerea energiei regenerabile – hidroenergie. Se finanțează construcția de noi hidrocentrale, renovarea sau reînnoirea celor existente. Buget de 7,2 milioane euro

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii MEEMA, nou apel de proiecte: Capacitate crescută pentru producerea energiei regenerabile – hidroenergie. Se finanțează construcția de noi hidrocentrale, renovarea sau reînnoirea celor existente. Buget de 7,2 milioane euro
  • Aplicațiile se pot depune până pe 31 martie 2021

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Organismul intermediar pentru energie, anunță lansarea unui nou apel de proiecte: Apelul 1.1 “Capacitate crescută pentru producerea energiei regenerabile” – hidroenergie din cadrul “Programului pentru Energie în România, Aria: Energie regenerabilă, mecanismele financiare SEE și norvergian, 2014 – 2021.

Bugetul disponibil pentru Apelul 1.1-Hidroenergie este de 7,2 milioane EUR.  Aplicanți eligibili pot fi orice entitate privată sau publică, comercială sau necomercială, precum și organizațiile negurvernamentale, înregistrată ca persoană juridică în România. Aplicantul trebuie să fie înființat de cel puțin 3 ani la data termenului limită de depunere a proiectelor.

Parteneri eligibili: orice entitate privată sau publică, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau în România. Parteneriatele cu entități din Statele Donatoare sunt încurajate.

Activitățile eligibile pentru finanțare sunt:

  • renovarea sau reînnoirea hidrocentralelor mici sau mari existente;
  • construcția de noi hidrocentrale (<10MW);
  • activități secundare (creșterea capacității de retenție a rezervorului și activități de training privind folosirea/întreținerea echipamentelor).

Granturi disponibile per proiect: 200.000 – 2.000.000 EUR .

Cei interesați pot depune aplicațiile până la data de 31 martie 2021 ( plus 4 luni).

Proiecte finanțate din: Mecanismul financiar SEE 2014-2021 – Pagina web a Apelului 1.1-Hidroenergie: www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/reneweable-energy/romania-energy/call-for-proposals-hydropower/

Mai multe informații despre Programul pentru Enegie în România și Apelul 1.1-Hidroenergie pot fi găsite accesând link-ul www.innovationnorway.no/RoEnergy, iar întrebări despre Program pot fi adresate la e-mail ul: RO.Energy@innovationnorway.no.

“Programul pentru Energie în România” este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014‐2021, contribuind la reducerea discrepanțelor economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Statele Donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și Statul beneficiar (România). Obiectivul Programului este: “Energie cu emisii scăzute de carbon și siguranță mai mare în furnizare”.

Cu o alocare financiară de 62.826.500 EUR, Programul pentru Energie vizează entitățile juridice românești care pot dezvolta proiecte în una din ariile prioritare de program: Energie Regeneralbilă, Eficiență Energetică, Cercetare și Dezvoltare, Training și conștientizare și Electrificarea gospodăriilor. Parteneriatele cu entități juridice din Statele Donatoare sunt încurajate, precizează MEEMA.

Operatorul de Fond al Programului pentru Energie în România este Innovation Norway, o companie de stat, deținută de Ministerului Comerțului, Industriei și Pescuitului și Consiliul Norvegian a Municipalităților.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *