Memorandum pentru implementarea “coridorului verde”de la Marea Caspică la Marea Neagră, prin România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Memorandum pentru implementarea “coridorului verde”de la Marea Caspică la Marea Neagră, prin România

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat un memorandum între Azerbaidjan, Georgia, Romania și Ungaria pentru implementarea “coridorului verde” de la Marea Caspică la Marea Neagră, prin țara noastră, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția securității și diversificării aprovizionării cu energie electrică în regiune, consolidând parteneriatele dintre țările implicate și promovând colaborarea în sectorul energetic. Cablul submarin va conecta rețelele electrice ale Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei, facilitând transferul eficient și sigur al energiei între țări, afirmă ministrul Burduja.

Implementarea unui proiect de asemenea anvergură necesită o cooperare strânsă și eforturi comune din partea tuturor părților implicate. În următoarea perioadă, echipele noastre tehnice vor lucra împreună pentru a finaliza studiul de fezabilitate, pentru a evalua impactul asupra mediului și pentru a stabili cadrul legal și contractual necesar pentru execuția investiției, spune ministrul.

La eveniment au participat Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, alături de miniștri și înalt demnitari din statele participante, împreună cu Ambasadorul Bulgariei la București (ca observator).

Acest memorandum marchează o etapă importantă în dezvoltarea unei infrastructuri energetice moderne și sustenabile pentru țara noastră și pentru întreaga regiune a Mării Negre.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *