Mesaj pentru Guvern: OMV Petrom va începe investițiile de miliarde de euro pentru Neptun Deep odată ce toate barierele sunt înlăturate

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Mesaj pentru Guvern: OMV Petrom va începe investițiile de miliarde de euro pentru Neptun Deep odată ce toate barierele sunt înlăturate

OMV Petrom  este pregătită să accelereze o injecţie de miliarde de euro într-un proiect energetic gigant din Marea Neagră, pe care îl deţine cu ExxonMobil, odată ce noul Guvern de la Bucureşti ridică barierele pentru a face aceste investiţii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom a declarat, pentru Reuters: „Suntem pregătiți să începem investițiile de miliarde de euro pentru Neptun Deep odată ce toate barierele sunt înlăturate. Deciziile oportune privind legislația sunt importante pentru înlăturarea barierelor care împiedică investițiile în proiectul offshore de producție de gaze din Marea Neagră și diminuarea riscurilor aferente”.

O decizie finală privind proiectul din Marea Neagră a fost blocată anul trecut ca urmare a schimbărilor legislative. ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.