Mesajul ministrului Energiei după întâlnirea cu reprezentanții ACUE și AFEER: ”Soluții, nu vorbe, la problema facturilor mărite la energie! Furnizorii și distribuitorii să înțeleagă că vor plăti scump bătaia de joc la adresa românilor”

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Mesajul ministrului Energiei după întâlnirea cu reprezentanții ACUE și AFEER: ”Soluții, nu vorbe, la problema facturilor mărite la energie! Furnizorii și distribuitorii să înțeleagă că vor plăti scump bătaia de joc la adresa românilor”
  • Este obligatorie instalarea unor filtre în aplicațiile informatice care să semnaleze consumurile exagerate comunicate de către operatorii de distribuție

Toți furnizorii și distribuitorii de energie electrică trebuie să înceteze cu aceste practici care afectează populația și să înțeleagă că vor plăti scump bătaia de joc la adresa românilor”, este mesajul transmis de ministrul Energiei, Virgil Popescu, după întâlnirea cu reprezentanții AFEER și ACUE.

Companiile de utilități să ia toate măsurile pentru a nu se mai ajunge la cazuri absurde în care consumatorii casnici se trezesc că primesc facturi de zeci de milioane. Este obligatorie instalarea unor filtre în aplicațiile informatice care să semnaleze consumurile exagerate comunicate de către operatorii de distribuție, a cerut ministrul Energiei. La întâlnirile de lucru cu reprezentanții AFEER și ACUE au participat și secretarii de stat Dan Drăgan și George Niculescu.

De asemenea, ministrul Popescu a solicitat ca toți operatorii de distribuție să transmită către furnizori datele într-un sistem standardizat astfel încât să se elimine cât mai mult eroarea umană.

Ministrul Energiei a declarat: ”Soluții, nu vorbe, la problema facturilor mărite la energie! Scopul fiecărui Guvern este acela de a-i proteja pe cetățeni. Atunci când oamenii sunt în situația în care nu își pot plăti facturile, Guvernul are obligația de a veni cu soluții. Asta am făcut și azi la întâlnirea cu ACUE – Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie și AFEER – Asociația Furnizorilor de Energie din România. Am încercat împreună să găsim soluții pentru a împiedica sau repara abuzurile semnalate de români cu privire la facturi. Am discutat scenariile care trebuie puse în aplicare pentru a-i încuraja pe cetățeni să transmită indexul de consum, să nu mai depindă de ”citirile eronate” ale distribuitorilor astfel încât facturile să se bazeze pe date reale.Tot ce am solicitat azi sunt lucruri de bun simț care puteau fi făcute pană acum fără ca această discuție la minister să fie necesară”.

Întâlnirea de lucru de la  Ministerul Energiei a avut loc după ce AFEER a transmis o Scrisoare deschisă către autorități cu solicitarea expresă ca specialiștii din întreg sectorul energetic să participe, alături de cei din instituțiile statului, la consultările legate de evoluțiile, dar și la deciziile privind piața de energie din România.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/specialistii-din-energie-cer-autoritatilor-sa-fie-consultati-afeer-vine-cu-solutii-pentru-scaderea-rapida-a-facturii-consumatorilor-reducerea-sau-scutirea-de-la-plata-tva-a-energiei-si-a-gazelor-sc/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *