MET Group: Clive Turton este noul Președinte Executiv al Diviziei Green Assets

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic MET Group: Clive Turton este noul Președinte Executiv al Diviziei Green Assets

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, anunță numirea lui Clive Turton în funcția de președinte executiv al Diviziei Green Assets.

Cu peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile, el are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea strategiei MET Group de extindere în segmentul energiei regenerabile.

Clive Turton va prelua funcția începând cu data de 1 iunie 2024. După mai bine de 11 ani de activitate în cadrul MET Group, Balázs Gábor Lehőcz, actualul președinte executiv al Diviziei Green Assets, a decis să intre într-o perioadă sabatică de cinci luni. La întoarcerea sa, la sfârșitul acestui an, își va continua cariera într-un nou rol, acela de consilier al președintelui și CEO-ului MET Group, Benjamin Lakatos.

Clive Turton are peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile în funcții de conducere. A ocupat poziții importante în companii energetice din întreaga lume și are o vastă experiență în dezvoltarea business-urilor în sectoarele energiei regenerabile și convenționale. De asemenea, el a dezvoltat de la zero mai multe companii de succes din sectorul energetic și s-a aflat în centrul poveștilor de succes ale unor afaceri ce au devenit în timp lider de piață pe segmentele lor.

În cel mai recent rol al său, Clive Turton a fost Chief Investment Officer în cadrul ACWA Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie regenerabilă din lume. Înainte de această funcție, el a condus restructurarea și dezvoltarea regională a Vestas în calitate de Director General și Președinte Asia-Pacific. Anterior, înainte de a intra în industria energetică, Clive a lucrat în sectorul bancar timp de zece ani, debutând ca avocat corporate cu activități în Europa și în Australia.

Președintele și CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos, a declarat: „Obiectivul nostru este să construim un portofoliu diversificat geografic de surse energetice regenerabile, iar divizia Green Assets este deja prezentă în 9 țări europene. Experiența lui Clive Turton ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea poziției noastre de pe piața energiei regenerabile.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *