MET își consolidează poziția pe piața energiei din România și intră în top 3 furnizori. A finalizat preluarea RWE Energie. Este a doua achiziție, după ce în 2016 a cumpărat Repower Furnizare  

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential MET își consolidează poziția pe piața energiei din România și intră în top 3 furnizori. A finalizat preluarea RWE Energie. Este a doua achiziție, după ce în 2016 a cumpărat Repower Furnizare  

Grupul elveţian MET a preluat RWE Energie România, după finalizarea cu succes a tranzacţiei de cumpărare a acțiunilor companiei. Este a doua achiziție importantă, după ce în 2016 a preluat integral afacerile din România ale furnizorului de energie Repower.

Această nouă achiziție consolidează poziția MET pe piața non-rezidenţială de energie și plasează compania printre primii trei furnizori de energie din România, se precizează într-un comunicat al companiei.

Grupul MET și Grupul Innogy (ELMŰ-ÉMÁSZ) au semnat, pe 29 mai 2018, un acord privind achiziționarea acţiunilor RWEE. Grupul MET este prezent în România, prin intermediul filialei sale, MET România Energy S.A.

“Achiziţionarea RWEE marchează consolidarea operațiunilor Grupului MET în România, reprezentând o oportunitate excelentă de a integra pe piața românească un portofoliu considerabil de furnizare a energiei electrice, cu potențialul de a realiza sinergii. Cu o creştere constantă a cotei de piață, ce ajunge la aproape de 10%, MET România Energy se situează în top 3 furnizori pe piața concurenţială din România, cu aproximativ 5.000 de puncte de consum deservite”, se menționează în comunicatul transmis de MET România Energy.

Tranzacția a fost finalizată la data de 3 septembrie 2018, după ce a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei. Contractul de achiziție a fost realizat în urma unei licitații competitive.

Activitatea principală a RWEE o reprezintă furnizarea de energie electrică și de gaze naturale către clienții non-rezidenţiali din România, în principal companii producătoare din industriile mari consumatoare de energie și lanțuri de magazine.

Comentând tranzacția, Dl. Petre Stroe, CEO al MET Romania, a declarat: “Prin această nouă achiziție, MET continuă să își consolideze poziția pe piața energiei din România. Îmbinarea portofoliilor MET Romania și RWEE va conduce la o creştere a eficienţei operaţionale, ajutându-ne să oferim clienților noștri servicii de încredere și de înaltă calitate.”

MET Group, o companie integrată de energie, cu o prezență europeană puternică, va menţine continuitatea afacerilor și serviciilor pentru clienți. Schimbarea dreptului de proprietate nu va afecta operațiunile RWEE, susțin reprezentanții companiei din România.

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul în Elveția, având activități în domeniul gazelor naturale, al energiei și al petrolului, axate pe comerțul en-gros cu mărfuri, precum și în infrastructura energetică și în active industriale. MET este prezent în 15 țări, prin filialele sale, pe 28 de piețe naționale ale gazelor și 23 de centre internaționale de tranzacționare. Grupul este deținut de managerii și angajații săi, CEO-ul Benjamin Lakatos având un pachet majoritar de peste 80% din acţiuni. MET Group are peste 1.700 de angajați, de 32 de naționalități.

RWEE este deținută în totalitate de ELMŰ și ÉMÁSZ, filiala maghiară a Grupului Innogy. Compania a fost înființată în 2008 și achiziționată de RWE în 2014. Activitatea principală a RWEE o reprezintă furnizarea de energie electrică și de gaze naturale către clienții non – rezidenţiali.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *