MET România Energy investește într-o capacitate de producție a energiei mică spre medie, lângă o municipalitate mare. Petre Stroe: Suntem în proces de finalizare a deciziei

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport MET România Energy investește într-o capacitate de producție a energiei mică spre medie, lângă o municipalitate mare. Petre Stroe: Suntem în proces de finalizare a deciziei

Întâmpinăm probleme cu responsabilii de la municipalități care „nu înţeleg, nu vor și nu ştiu de ce sunt acolo

Petre STROE, CEO, MET România Energy

„MET România Energy este interesată să investească într-o capacitate de producție de mărime mică spre medie, care va asigura furnizare de energie electrică, energie termică și servicii de sistem. Investigăm localizarea unei asemenea investiții lângă o municipalitate mare”, a declarat Petre Stroe, CEO, la Conferința „Provocările iernii 2019 – 2020 pentru sistemul energetic naţional”, organizată de Focus Energetic.

Suntem în proces de finalizare a deciziei privind investiția într-o capacitate de producție a energiei, a spus Stroe, adăugând că întâmpină probleme cu responsabilii de la municipalități care „nu înţeleg, nu vor și nu ştiu de ce sunt acolo”.

În calitate de furnizor cu o cotă în continuă creștere pe piața concurențială, MET România Energy este participant la piața de energie, la efortul comun pentru trecerea iernii în bune condiții. „Ne-am asumat obligația asigurării cantității de gaze înmagazinate pentru satisfacerea furnizării către clienți. Cantitatea de gaze pe care am înmagazinat-o este de două ori mai mare decât obligația stabilită de ANRE”,  aspus Petre Stroe, insistând pentru necesitatea menținerii în bune condiții a echipamentelor care sunt solicitate pe perioada iernii, pe lângă cea a  realizării stocurilor record.  

CEO-ul MET România Energy a atras atenția asupra lipsei unui program corerent de investiții în zona de producere a energiei. Este foarte bine că ANRE face lumină pe partea de capacități reale și că retrage licențele capacităților nefuncționale, a punctat Stroe.

În opinia lui, certă pentru viitor este resursa de gaze. Nu suntem pregătiți ca industrie, nici pentru export, când ne vor invada gazele din Marea Neagră, a atras atenția Petre Stroe, la conferința Focus Energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *