Ministerul Economiei instalează un Consiliu de Supraveghere provizoriu la Transelectrica: 7 membri pentru 4 luni! Plaveti, fost șef la ANRE și Tarom, inclus în echipă

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministerul Economiei instalează un Consiliu de Supraveghere provizoriu la Transelectrica: 7 membri pentru 4 luni! Plaveti, fost șef la ANRE și Tarom, inclus în echipă

Pe modelul companiilor din subordinea Ministerului Energiei, la Transelectrica – societate aflată în subordinea Ministerului Economiei – urmează să se instaleze un Consiliul de Supraveghere provizoriu pe o perioadă de 4 luni.

După o evaluare a activității actualilor membri CS, Ministerul Economiei a deciz să schimbe garda de supraveghetori la Transelectrica. Printr-o adresă transmisă conducerii companiei, reprezentanții ministerului au prezentat propunerile de membri provizorii pentru CS, după cum urmează: Beatrice Ambro, Bogdan Bobora, Mariu-Iulian Carabulea, Ștefan Valeriu-Ivan, Iulius-Dan Plaveti, Cristian Eugen Radu și Corneliu Soroceanu.

Beatrice Ambro este director general la firma Eficient Accounting SRL București, ce se ocupă de contabilitate firme mici și mijlocii și președinte Asociația Profesională a Contabililor și Economiștilor din România.

Bogdan Bobora este controller financiar la compania Heidelbergcement.

Marius- Iulian Carabulea este, în prezent, Secretar General la  Ministerul Economiei. A fost consilier la Direcția juridică din Ministerul Fondurilor Europene și a mai ocupat postul de secretar general în Ministerul Economiei.

Ștefan Valeriu Ivan este din 31 martie 2017  membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Potrivit CV-ului, în perioada ianuarie 1993- februarie 2006, Valeriu Ivan a fost funcționar cu statut special în „Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională”. În perioada decembrie 2008- iunie 2014 a fost consilier în Camera Deputaților. A fost și consilier al fostului ministru Razvan Nicolescu, la Departamentul pentru Energie, director de cabinet al ministrului economiei Mihai Tudose, consilierul fostului ministru al energiei Victor Grigorescu.  A făcut parte din Consiliile de Administrație ale:  Oil Terminal, Societatea Națională Apele Minerale și a fost membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, dar și Președinte CA al Companiei Naționale a Uraniului.

Iulius Dan Plaveti  este fost director general al Tarom. Între anii 2014 și 2015, a fost membru CA în Compania Națională Aeroporturi București SA. În 2015, a fost numit membru CA la CFR Călători SA.  A fost vicepreședinte (martie 2009 – iunie 2010) și apoi președinte (iunie 2010 — iunie 2012) al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. A ocupat funcțiile de: membru al Comitetului de Marketing în Rețeaua GM România ; membru în Consiliul de Franchise, Rețeaua GM România; a lucrat, pe diverse funcții de conducere, în cadrul German Top Trading SRL.

Cristian Eugen Radu a fost Director Vânzări la Carpatica Asig, director la AVAS, a lucrat la Volksbank, BCR Erste, Piraeus Bank.

Corneliu Soroceanu este Director Executiv la Romenergo, a fost Director de Program Telecomunicații la Transelectrica.

În ședința de astăzi, acționarii urmează să aprobe noii supraveghetori ai Transelectrica. Potrivit contractului de mandat,  indemnizatie brută fixă lunară pentru membru provizorii ai CS este în cuantum de 4.435 lei brut/ lună.

Mandatele actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere Transelectrica  – Dragoș Corneliu Zachia-Zaltea, Ovidiu Artopolescu, Radu Bugică, Daniel Cristian Pîrvulescu, Costin Mihalache, Dorin Alexandru Badea,  Ștefan Valeriu Ivan (membru provizoriu) – expiră la finele lunii mai.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *