Ministerul Economiei pregătește selecția noilor supraveghetori la Transelectrica și administratori la OPCOM și FORMENERG

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministerul Economiei pregătește selecția noilor supraveghetori la Transelectrica și administratori la OPCOM și FORMENERG

Ministerul Economiei, în calitate de acționar majoritar la Transelectrica, susține prelungirea pentru o perioadă de două luni a mandatelor membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al companiei. Convocatorul AGOA din data de 25 septembrie a fost completat cu această solicitare a ministerului. Din CS-ul actual fac parte: Cristian-Eugen Radu – președinte, Marius-Iulian Carabulea, Ștefan-Valeriu Ivan, Iulius-Dan Plaveti, Corneliu Soroceanu, Beatrice Ambro și Bogdan Bobora – membri.

Totodată, acționarii sunt solicitați să aprobe declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” S.A., cu aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Procedura de selecţie se va organiza la nivelul Ministerului Economiei, de către o Comisie de selecţie, asistată de un expert independent, se menționează într-un document al Transelectrica.

Și filialele Transelectrica – OPCOM și FORMENERG – vor avea noi administratori. În ședința din 25 septembrie, acționarii își vor da acordul și pentru declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de administraţie la cele două filiale ale Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice, cu aplicarea prevederilor  OUG 109/2011.

Din actualul CA al OPCOM  – Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale –  fac parte: Elena Popescu – preşedinte,  Anca-Magdalena Chiser, Cătălin-Cosmin Olteanu, Felix Florin – Braniște și Petre Iulian Nicolescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *